Perberesit , per 1 tave 22 cm :
3 vezë
150 gram sheqer
Hurma te tejpjekura mire ose 300 gr tul hurme
kardamom
75 gr gjalpë
85 gr çokollatë të errët
175 gr miell 00
fryres per embelsira
çokollatë
Pergatitja :
Merrni hurmat dhe pastrojeni mire duke marre vetem tulin pa fara dhe lekure dhe vendosini ne nje tas.Tani merrni blenderin e dores dhe miksojeni duke marre nje krem te bute dhe homogjen.
Në një tas të madh, punoni sheqerin me vezët derisa masa të bëhet e shkumëzuar. Më pas vendosni kremin e perfituar nga hurma dhe kardamomën dhe pastaj gjalpin e shkrirë.
Përzierni përsëri përbërësit dhe shtoni çokollatën e shkrirë. Përzieni dhe hidhni miellin e perziere me fryres duke e situr.
Pasi masa e pergatitur eshte bere homogjene hidheni ne tave dhe vendoseni ne furre ne 180 C per rreth 35-40 min.
Pasi eshte pjekur lereni pak te qetesohet pastaj nxirreni nga forma.Siper mund ti hidhni cokollate te grimcuar.
No comments:
Post a Comment