Përbërësit:
500 gr mish pule100 ml kos
1 vezë
2 lugë gjelle miell
piper
kripë
majdanoz
Përgatitja:
Zieni pulën në një tenxhere duke e rregulluar me kripë.Miellin përzijeni me ujë në një tas që të tretet.
Në një tas tjetër rrahni vezën bashkë me kosin.
Përziejmë miellin me kosin dhe vezën.
Pasi pula të ketë zierë, marrim lëngun dhe e hedhim në një tenxhere të thellë, dhe hedhim miellin me kosin dhe vezën, duke e përzierë vazhdimisht që të mos krijohen kokrriza.
Përzierja vendoset në zjarr të ulët, zijeni për 5 min duke e përzierë vazhdimisht.
Pulën e zierë, e bejmë copa copa dhe e shtoni në tenxhere.
Rregullohet me kripë dhe piper, dhe i shtohet majdanoz sipas dëshirës.
English Version
Ingredients:
500 gr of chicken meat 100 ml yoghurt 1 egg 2 tablespoons of flour pepper salt parsley
Preparation:
Place the chicken in a pot by adjusting it with salt. Flour mix with water in a bowl to digest. In one bowl, beat the egg along with the yogurt. Mix the flour with yogurt and egg. After the chicken has boiled, we take the liquid and throw it in a deep pot, and put flour on the yogurt and egg, mixing it constantly so that no grains are created. The mixture is placed on low heat, melt it for 5 minutes by mixing it continuously. Boil the chicken, make pieces of pieces and add to the pot. Adjust with salt and pepper, and add parsley as desired.
No comments:
Post a Comment