Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Omlete me domate dhe Borzilok

Fotografia e Gatuaj me Shije

Përbërësit:

3 domate qershi
2 degë borzilok (i freskët)
2 vezë
vaj ulliri
kripë
piper i zi

Përgatitja:

Prejini domatet përgjysmë në një dërrasë për prerje. Gjithashtu prejeni hollë edhe borzilokun dhe lëreni mënjanë.

Shtoni vezët në një enë sëbashku me pak kripë dhe piper të zi dhe rrihini për pak minuta.

Vendosni një tigan në zjarr dhe shtoni në të ½ lugë gjelle vaj ulliri. Hidhni në të domatet dhe gatuajini për rreth 1 minutë.

Spërkatini me borzilokun e prerë dhe hidhni më pas edhe vezët e rrahura.

Lëvizini ngadalë me anë të një shpatulle derisa vezët të gatuhen plotësisht.

Vendoseni në një pajtë për servirje dhe është gati për t’u shërbyer.


English Version


Ingredients: 
3 cherry tomatoes 2 basil branches (fresh) 2 eggs olive oil salt black pepper 

Preparation: 
Cut the tomatoes halfway to a cutting board. Also thin the basil and leave it aside. Add the eggs to a container together with a little salt and black pepper and shake for a few minutes. Place a frying pan on the fire and add to it ½ tablespoon of olive oil. Put on tomatoes and cook for about 1 minute. Sprinkle with the cutlet of basil and then discard the beaten eggs. Move slowly with a spat until the eggs are fully cooked. Put it in a serving dish and ready to serve.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije