Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Sa kohë kërkojnë perimet për t'u zierë ?

aefaf

Në këtë kohë të vitit, kur amvisat dëshirojë që tavolinës së tyre festive mos t’u mungojë asgjë, ndodh që dhe të gaboni me përgatitjen e pjatave të ndryshme që ndoshta nuk janë shumë të zakonshme gjatë vitit. Sallatrat e veçanta me përbërës të ndryshëm dhe të përgatitrua në mënyra të ndryshme, mund t’ju prishin atmosferën nëse ju nuk arrini t’i qëlloni. Për këtë ju vijmë në ndihmë duke ju paraqitur në tabelën e meposhtme, minutat qe jane te nevojshme per perimet te ziejne ne avull, si dhe me cfare kombinohen me se miri per te permiresuar shijen e tyre!
Agjinaret: 20-25min - Vaj ulliri, kripe, piper
Asparaget: 7 -13min - Vaj ulliri, lekura limoni
Mashurkat: 4-7min - Vaj ulliri, lekure limoni, fara susami
Panxhari: 30 - 35min - Trumze
Gjethet e panxharit: 7-10min - Vaj ulliri
Brokoli, e gjithe lulja: 8 - 12min - Vaj ulliri, leng limoni, fara kungulli
Laker Brukseli, e plote: 8 - 15 - Trumze te fresket
Karrota te prera: 7 - 10min - Mjalte me kanelle dhe xhinxher
Lule laker: 5-10min - Leng limoni
Presh: 5- 8min - Salce vinegret
Bamje: 6 - 8min - Leng limoni, majdanoz te fresket, qepe te njoma te kaluara ne vale
Bizele: 2 - 4min - Erza te njoma ose leng limoni
Patate: 8 - 12min - Majdanoz ose rozmarine ose koper te njome
Spinaq, gjethe te plota: 3 - 5min - Vaj ulliri, hudher, fara susami
Kungull I verdhe: 7 - 10min - Mjalte, leng limoni dhe rozmarine
Patate e embel e prere ne kubuike: 8 - 12min - Mjalte dhe leng limoni
Kunguj jeshil te prere: 5 - 8min - Vaj ulliri, leng limoni, erza te njoma


English Version


At this time of year, when housewives want their festive table to miss anything, it happens that you are mistaken with the preparation of various dishes that are probably not very common during the year. Special salads with different ingredients and prepared in different ways can spoil the atmosphere if you fail to shoot them. For this we come to your aid by presenting you in the table below, the minutes that are needed for the vegetables to boil, and what are the best combinations to improve their taste! Agents: 20-25min - Olive oil, salt, pepper Asparagus: 7 -13min - Olive oil, lemon skin Mashurks: 4-7min - Olive oil, lemon skin, sesame seeds Beet: 30 - 35min - Trumze Beet leaves: 7-10min - Olive oil Broccoli, all flowers: 8 - 12min - Olive oil, lemon juice, pumpkin seeds Laker Brussels, full: 8 - 15 - Fresh tomatoes Carrots cut: 7 - 10min - Cinnamon and ginger honey Flower Larch: 5-10min - Lemon Lenght Presh: 5-8min - Salsa vinegret Bamy: 6 - 8mins - Lemon juice, fresh parsley, fresh onions in the waves Peas: 2 - 4min - Green apple or lemon juice Potatoes: 8 - 12min - Parsley or rosemary or octopus Spinach, whole leaves: 3 - 5min - Olive oil, garlic, sesame seeds Pumpkin Yellow: 7 - 10min - Honey, lemon juice and rosemary Sweet potatoes cut into cubic: 8 - 12min - Honey and lemon juice Green sticks cut: 5 - 8min - Olive oil, lemon juice, green herbs

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije