Përbërësit:
400 gr gjalpë (në temperaturë ambienti)10 lugë gjelle sheqer
3 filxhanë kafeje niseshte
1 bustinë vanilje
2 filxhanë kafeje miell
1/2 filxhanë kafeje sheqer pluhur
Përgatitja:
Në një tas të bollshëm rrahim gjalpin me sheqerin pluhur dhe sheqerin normal.Shtojmë dalë ngadalë niseshtenë dhe e trazojmë akoma që të bëhet homogjene.
Hedhim brenda esencën e vaniljes dhe shtojmë pak nga pak miellin derisa të krijohet një brum i butë. Nuk duhet përdorur miell më tepër se ç’duhet, pasi na krijon vështirësi në dhënien e forms, por edhe në shije.
E vemë të forcohet në frigorifer për të paktën 40 minuta. E marrim pjesë pjesë dhe duke e rrotulluar mbi tavolinë, i japim formë bastuni me trashësi sa gishti i madh dhe i presim në diagonale.
Me ndihmën e pirunit, sipër bëjmë viza në mënyrë delikate.
Pasi mbarojmë gjithë brumin kështu, i vemë në tavë mbi letër furre dhe i pjekim në furrë të ngrohtë në 160° përreth 25-30 minuta derisa nga poshtë të kenë marrë pak ngjyrë, por sipër duhet të jenë të bardha.
Lërini të ftohen para se ti hiqni nga tava e sipas dëshirës, spërkatini me sheqer pluhur.
English Version
Ingredients:
400 gr butter (at ambient temperature) 10 tablespoons of sugar 3 cups of starch coffee 1 vanilla biscuit 2 cups of flour coffee 1/2 cups of powdered sugar coffee
Preparation:
In a large bowl we beat the butter with sugar powder and normal sugar. We slowly add the starch and still stir it to become homogeneous. Put in the vanilla essence and add a little bit of flour until a mild dough is created. Flour should not be used more than it should, because it creates difficulties in giving forms, but also in taste. We tried to get it in the fridge for at least 40 minutes. We partake of the part and rotate it over the table, we shape the stick with the thickness of the thumb and we look diagonally. With the help of the fork, above we make the visa in a delicate way. After finishing the whole dough, put them in the pan on a furnace paper and bake in a hot oven at 160 ° for about 25-30 minutes until the bottom has got a little color, but the surface should be white. Let them be invited before removing from the tava and optionally, sprinkle with powdered sugar.
No comments:
Post a Comment