Përbërësit:
Tava 24/26 cm1+1/2 gotë sheqer
1 gotë qumësht të mbushur plot
1 gotë vaj luledielli (mos e mbushni plot, 2 gisht më pak)
4 vezë
2+1/2 gotë miell
1 bustinë sodë për ëmbëlsira (16 g)
1 bustinë vanilje ose lëkurë limoni të grirë në rende
Pergatitja:
Ndezim furrën në 180 gradë.Në një tas të madh, rrahim vezët me sheqerin për 4 minuta, me rrahësin elektrik të vezëve, dhe shtojmë me radhë: vajin, qumështin, miellin, vaniljen dhe sodden me sitë, pa ndaluar rrahësin.
Hedhim brumin në tavën e lyer me vaj e miell dhe e pjekim për 40/45 minuta. E mbulojmë me letër alumini pasi të ketë marrë ngjyrë në sipërfaqe që të mos digjet. Bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, e cila duhet të dalë e thatë.
E shërbejmë kështu ose, nëse dëshironi, mund të përzieni 150 g djathë Philadelphia me 2 lugë sheqer pluhur, vendoseni sipër kekut kur ky është i ftohtë plotësisht dhe sipas dëshirës mund të vini feta frutash.
English Version
Ingredients:
Tava 24/26 cm
1 + 1/2 cup of sugar
1 cup full of milk
1 glass of sunflower oil (do not fill it full, 2 finger less)
4 eggs
2 + 1/2 glass flour
1 biscuit soda for cakes (16 g)
1 vanilla biscuit or lemon honey on grate
Preparation:
Flush the oven to 180 degrees.
In a large bowl, beat the eggs with sugar for 4 minutes, with the electric egg whisk, and add in turn: oil, milk, flour, vanilla and sodden sieve, without stopping the beater.
Put the dough on the pan with oil and flour and bake it for 40/45 minutes. We cover it with aluminum foil after it has been dyed on the surface to avoid burning. We do the toothpiece test, which should be dry.
We serve it or, if you want, mix 150 grams of Philadelphia cheese with 2 tablespoons of powdered sugar, place it over the top of the pot when it is completely cold and optionally you can pick fruit slices.
No comments:
Post a Comment