Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Byrek Role me Mish & Djathe

Përbërësit:

8 petë byreku të gatshme
600 gr. mish qengji
qepë të prerë hollë
½ filxhan verë të bardhë
3 lugë vaj ulliri
½ lugë rigon
2 karota të prera hollë
1 domate të prerë hollë (pa lëng dhe farëza)
1 lugë majdanoz të prerë hollë
200 gr. djathë të bardhë
1 filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
3 lugë gjalpë e kripë e piper.

Përgatitja:

Në një tenxhere kaurdisni qepët dhe mishin e ndarë në copa të vogla. Shuani me verë, shtoni rigonin, karotat, domaten, kripë e piper dhe lëreni mishin të ziejë derisa të zbutet.
2. Pasi të jetë ftohur, shtoni majdanozin, djathin e bardhë dhe djathin kaçkavall.
3. Në një sipërfaqe të pastër e të pudrosur me pak miell, shtroni 4 petë, duke i lyer një e nga një me gjalpë. Vendosni mbushje në dy pjesët anësore. Rrotullojeni njërin cep të petës deri në mes, në formë roleje, përsëritni të njëjtën gjë me cepin tjetër derisa të takohen. Po kështu veproni edhe me 4 petat e tjera.
4. Vendosini roletë e përgatitura në një tepsi të lyer me gjalpë, futini në furrë dhe piqini në 180 gradë për 30 min.
5. Lërini të ftohen, prijini dhe shërbejini.


English Version


Ingredients:
8 ready-to-eat hop lettuce 600 gr. lamb meat Cut onion thin ½ cup white wine 3 tablespoons of olive oil ½ tablespoons of oregano 2 thin cut carrots 1 thin cut tomatoes (no juice and seed) 1 tablespoon of thin cut parsley 200 gr. White cheese 1 cup teaspoon cheese grated cheese 3 tablespoons of butter of salt and pepper. 

Preparation: 
In a pot, pour the onions and the flesh into small pieces. Sprinkle with wine, add the oregano, carrots, tomatoes, salt and pepper and let the meat boil until it is softened. 
2. After it has cooled, add the parsley, the white cheese and the cheesecake cheese. 
3. On a clean, powdered surface with a little flour, make 4 foil, brushing one by one with butter. Place fillings on the two side parts. Rotate one corner of the dog to the middle, in the form of a rope, repeat the same with the other corner until they meet. So do the same with 4 other petat. 
4. Place the prepared rolls in a butter-baking pan, put in the oven and pepper at 180 degrees for 30 minutes. 
5. Let them be invited, led and served.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije