Problemi më i madh që ndesh shumica e njerëzve kur duan të bëjnë çokollatë të nxehtë në shtëpi është përzierja e çokollatës me qumësht. Tani harroje blender-in. E vetmja mënyrë për të përzier qumështin e ngrohtë bashkë me çokollatën është një kavanoz qelqi hermetik, i cili e bën përzierjen më të lehtë.
Të duhen vetëm tre minuta dhe çokollata e ngrohtë është gati. Sipas dëshirës, mund të shtosh edhe pak vanilje (1/4 lugë çaji) ose ekstrakte menteje për një shije më të veçantë. Po ashtu, në fund mund të shtosh edhe ëmbëlsira të tjera për dekor.
Përbërësit:
1 filxhan qumësht sipas dëshirës (çdo lloj qumështi që preferon)1/4 filxhan çokollatë sipas dëshirës
Sheqerna të ndryshme (për garniturë)
Përgatitja:
1. Në një kavanoz qelqi, përziej qumështin dhe çokollatën.2. Fute në mikrovalë për rreth 1 minutë e 10 sekonda, ose derisa çokollata të fillojë të lëshojë flluska të vogla dhe të ketë filluar të trashet.
3. Hiqe me kujdes (me një peshqir kuzhine ose një dorezë furre.) Sigurohu që është e mbyllur mirë me kapak dhe shkunde për disa sekonda derisa çokollata të jetë shkrirë plotësisht.
4. Hape me kujdes kapakun, hidhe në një gotë të madhe dhe hidhi sipër ëmbëlsira të vogla sipas dëshirës.
Shënim:
Nëse nuk ke mikrovalë në shtëpi, përdor një mënyrë tjetër: ngrohe qumështin në një tigan të vogël të thellë në zjarr të ulët derisa të vlojë. Ndërkohë, vendose çokollatën në një kavanoz të thellë (qelqi, me kapak). Hidh qumështin e nxehtë mbi çokollatë dhe përzieje për disa sekonda.
English Version
The best way to warm in the morning is a cup of warm cocoa or warm chocolate. But what you can prepare yourself for three minutes can be even more delicious. Only with warm milk and favorite chocolate. The biggest problem facing most people when they want to make hot chocolate at home is mixing chocolate with milk. Now forget the blender. The only way to mix warm milk together with chocolate is an airtight glass jar, which makes mixing easier. It takes only three minutes and warm chocolate is ready. If desired, you can add a little vanilla (1/4 teaspoon) or mentae extracts for a more special flavor. Also, in the end you can add other decor desserts. Ingredients: 1 cup of milk as desired (any kind of milk you prefer) 1/4 cup of chocolate as desired Different sugars (for garnish) Preparation: 1. In a glass jar, mix the milk and chocolate. 2. Take the microwave for about 1 minute and 10 seconds, or until the chocolate starts to release small bubbles and begin to thicken. 3. Carefully remove (with a kitchen towel or a furnace handle.) Make sure it is tightly closed with a lid and shake for a few seconds until the chocolate is completely dissolved. 4. Carefully open the lid, place it in a large glass and pour over small cakes as desired. Note: If you do not have a microwave at home, use another way: heat the milk in a small frying pan deep into the low fire until it boils. Meanwhile, place the chocolates in a deep jar (glass, lid). Pour hot chocolate over chocolate and mix for a few seconds.
No comments:
Post a Comment