Përberesit:
Miell 3 gota uji,gjalpë 1 gotë,vezë 1 kokërr ose 2 të verdha,
sodë një majë luge kafeje,
pak vanilje,
sheqer 1 gotë uji.
Për shërbetin duhen:
2 gota uji me sheqer,
një gotë e gjysmë ujë.
Pergatitja:
Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i përzier me sodë. Zihet brumi i cili pritet në forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i nxehtë pasi sheqerparet qullosen.English Version
Ingredients: Flour 3 cups of water, 1 glass butter, Eggs 1 grain or 2 yellow, Soda a pinch of coffee spoon, A little vanilla, Sugar 1 glass of water. For the service they need: 2 cups of sugar water, A glass of water. Preparation: Sugar butter is beaten, the egg part is added, drunken and finally flour mixed with lye. The dough is pruned in shape and laid on a greasy-colored casserole. It is allowed to ripen for 20-25 minutes, removed from the oven, and when it is sown, it is poured vanilla flavored food. Care should be taken that the ministry should not be thrown hot after the sugars are smoked.
No comments:
Post a Comment