Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Krem Karamel

Fotografia e Gatuaj me Shije

Përbërësit:

6 vezë
1 litër qumësht
Një pakete vanilje
1/2 kg sheqer
Për karamelin: 5 lugë sheqer

Pergatitja:

Së pari përgatisni karamelin duke përzier mirë sheqerin deri sa të përfitoni një lëng ngjyrë kafeje të cilin do ta shpërndani nëpër tasa. Nga ana tjetër zieni qumështin në një tenxhere dhe lerëni të ftohet pak.
Në një tas rrihni duke përdorur mikser vezët se bashku me sheqerin dhe vaniljen deri sa të bëhen si shkumë. Më pas përziejeni me qumështin e vaket në zjarr të ulët.Shpërndajeni këtë masë nëpër tasat që hodhët kremin e karamelit.

Procesi i pjekjes
Format e mbushura i vendosim ne nje tave.Pasi ti kemi renditur e mbushim taven me uje deri ne gjysmen e formave.E vendosim taven ne furre per 50 min ne 180' C.
Proesi varion nga lartesia e formave dhe diametri.Beni kujdes duke i kontrolluar here pas here derisa te skuqet paksa pjesa e siperme.

Me pas i lini te ftohen për disa orë pasi ta shërbeni kthejini tasat mbrapsht në mënyrë që karameli të vijë siper.


English Version


Ingredients: 
6 eggs 1 liter of milk A vanilla package 1/2 kg of sugar For caramel: 5 tablespoons of sugar 

Preparation:
 First, prepare the caramel by mixing the sugar well until you have a coffee juice that you will distribute through the juice. On the other hand, boil the milk in a pot and let it cool slightly. In a bowl, shake using the egg mixer together with sugar and vanilla until they become as foam. Then mix it with heavy milk in low fire. Distribute this mass through the jars that you have left the caramel cream. Baking process Fill the filled form in one of the pans. Once we have ordered and fill the water table up to half of the shapes. Place the pan in the oven for 50 min at 180 ° C. The projection varies by the height of the shapes and the diameter. Take care by checking it from time to time until the upper part is blushed. Then let them be invited for a few hours after serving the bowl back in order for the caramel to come over.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije