Karrotat jane me shije te embel dhe per kete arsye jane te pershtatshme per te bere jo vetem biskotat por dhe embelsira te tjera.
Përbërësit:
100 gr karrota
40 gr miell
25 gr sheqerit
15 gr gjalpe
1 lugë lekure limon
1/2 lugë çaji maja
30 gr çokollatë
Përgatitja:
Së pari, hiqni gjethet e sipërme të karrotes dhe qerojini ato me një thikë të mprehtë.
Shpëlajini me ujë të rrjedhshëm dhe grijini imët.
Në një tas rrihni gjalpin mundësisht në temperaturë dhome, me sheqer derisa të behet një krem homogjen, gjithashtu shtoni lëkure limoni dhe përzejeni.
Shtoni miellin, pluhurin per pjekje, karrotat te perziera me çokollatë te shkrire.
Përziheni të gjithë përbërësit derisa masa te jete formuar, nëse brumë duket tepër i trashë, shtoni një lugë çaji ujë.
Formoni topa të vegjel dhe shtypeni lehtë me dore dhe vendosini në tave te shtruara me fletë pjekje me pak nga njëri-tjetri.
Piqen në furrë te paranxehur në 180 gradë për rreth 15 minuta.
Kur biskotat janë pjekur, nxirrini nga furra dhe lëreni të ftohen para se ti shërbeni.
Ju bëftë mirë
English Version
Ingredients:
100 gr of carrots
40 gr flour
25 grams of sugar
15 gr of butter
1 teaspoon lemon skin
1/2 teaspoon yeast tea
30 gr Chocolate
Preparation:
First, remove the upper leaves of the carrot and wrap them with a sharp knife. Rinse with running water and rinse
In a bowl, swallow the butter preferably at room temperature with sugar until a homogenous cream is made, also add lemon and broth.
Add flour, baking powder, fried chocolate carrots. Mix all the ingredients until the mass is formed, if the dough looks too thick, add a teaspoonful of water.
Form small balls and lightly squeeze them and put them in bent sheets with baking sheets of less than one another.
Pour into the oven at 180 degrees for about 15 minutes.
When the cookies are ripe, get them out of the oven and allow them to be invited before serving.
Enjoy your meal
No comments:
Post a Comment