Nëse edhe juve ju pëlqen shumë akullorja e shoqëruar me komposto apo reçel qershie, tani jeni në kohën më të mirë për ta përgatitur vetë, bazën e qershive. Sigurisht, mund ta përdorni edhe në ëmbëlsira të ndryshme, e rëndësishme është që ta bëni!
Përbërësit për dy vazo të vogla:
1 kg qershi100 gr sheqer i bardhë
40 gr sheqer kaf
500 ml ujë
1 bustinë vanilje
lëkura e grirë e një limoni
50 g lëng limoni
Përgatitja:
Pastroni qershitë nga bërthama dhe hidhini në një enë ku do të shtoni dy llojet e sheqerit, lëngun e limonit dhe lëkurën e tij. Përziejini mirë dhe vendosini në zjarr të ngadaltë deri sa të shihni bulëzat e para të zierjes. Në këtë moment, ulni temperaturën e zjarrit dhe shtoni vaniljen. Lëreni edhe për 40 minuta të tjera dhe më pas do të jetë gati. Pasi të ftohet, shpërndaheni nëpër enët e qelqit.If you too like ice cream accompanied with compote or cherry jam, you are now in the best time to prepare the cherry base yourself. Of course, you can also use it in different cakes, it's important to do it!
English Version
Ingredients for two small vases: 1 kg of cherries 100 grams of white sugar 40 gr of coffee sugar 500 ml of water 1 vanilla biscuit Minced skin of a lemon 50 g lemon juice Preparation: Clean cherries from the core and place in a container where you will add two types of sugar, lemon juice and skin. Mix well and place it in slow fire until you see the first cooking bulbs. At this time, lower the fire temperature and add vanilla. Leave it for another 40 minutes and then be ready. After cooling, disperse through the glass panes.
No comments:
Post a Comment