Kjo recetë keku nuk ka nevojë për vezë, kos apo qumësht. Përgatitet shumë thjeshtë me ujë dhe uthull dhe ka një shije të pakrahasueshme.
Përbërësit:
375 gram miell280 gram sheqer
1 lugë çaji kripë
2 lugë çaji sodë buke
45 gram kakao
180 ml vaj luledielli
2 lugë gjelle uthull e bardhë
2 lugë çaji ekstrakt vanilje
500 ml ujë të ftohtë
Përgatitja:
Kombinoni në nëj tas të madh miellin, sheqerin, kripën, sodën e bukës dhe kakaon.Shtoni në të vajin, uthullën dhe ekstraktin e vaniljes. Hidhni mbi të ujin dhe përziejini mirë.
Shtojeni përzierjen në një tavë të lyer me pak yndyrë dhe vendoseni në furrë.
Piqeni në temperaturën 180 gradë Celcius për 30-40 minuta.
English Version
This cake recipe does not need eggs, yogurt or milk. It is prepared very simply with water and vinegar and has an incomparable taste.
Ingredients:
375 grams flour
280 grams of sugar
1 teaspoon of salt
2 teaspoons of sour milk
45 grams of cocoa
180 ml sunflower oil
2 tablespoons of white vinegar
2 teaspoon vanilla extract
500 ml of cold water
Preparation:
Combine in a large bowl flour, sugar, salt, breadcrumbs and cocoa. Add in oil, vinegar and vanilla extract. Pour the water over it and mix it well. Add the mixture to a low fat grease and place it in the oven. Bake at 180 degrees Celsius for 30-40 minutes.
No comments:
Post a Comment