Një pulë e thjeshtë në gatim dhe shumë e shijshme. E pjekur dhe e gatuar me hudhër dhe me rozmarinë, kjo pulë mund të shërbet me oriz.
Përbërësit:
2 gjoks pule (pa lëkurë dhe pa kocka)2 thelpinj hudhër (të copëtuar)
2 lugë rozmarinë (e tharë)
1 lugë gjelle lëng limoni
kripë (për shije)
piper (për shije)
Përgatitja:
Nxehim paraprakisht furrën në 190 gradë C. Mbulojmë gjokset e pulës me hudhër, pastaj e spërkasim me rozmarinë, lëng limoni, kripë dhe piper për shije.I vendosim në një pjatë pjekjeje dhe i pjekim në furrën e nxehur që më parë për 25 minuta ose derisa ta shohim që është pjekur tamam.
Koha e pjekjes do të varet nga madhësia e gjokseve të pulës.
English Version
A simple chicken in cooking and very tasty. Roasted and cooked with garlic and rosemary, this chicken can be served with rice.
Ingredients:
2 chicken breasts (without skin and boneless) 2 garlic clusters (chopped) 2 tablespoons of rosemary (dried) 1 tablespoon of lemon juice Salt (to taste) Pepper (to taste)
Preparation:
Preheat the oven at 190 degrees C. Cover the chicken breasts with garlic, then sprinkle with rosemary, lemon juice, salt and pepper to taste. Place them on a baking dish and bake in the heated oven for 25 minutes or until we see it maturely.
No comments:
Post a Comment