Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Petullat e Gjyshes

Rezultate imazhesh për petullat e gjyshes

Te gjithe i mbani mend petullat qe dikur gjyshja i pergatiste, dhe ne mezi prisnim ti hanim.Ate ndjesi po ua sjallim edhe sot me receten e saj, tek e cila do të gjeni shije shtëpie dhe një ide të mirë për mëngjeset e fundjavës.

Përbërësit

10 gr maja birre
500 gr miell
kripë
120 ml ujë (i vakët)

Përgatitja

Hidhni majanë në një tas me ujë të vakët dhe lëreni të aktivizohet për 10 min.

Në një tas të thellë, hidhni miellin, pak kripë, majanë e tretur në ujë dhe ujin. Përziejini derisa të përfitoni një brum të hollë. Lëreni të vijë përreth një orë.

Në një tigan të thellë, hidhni vaj të bollshëm dhe lëreni të nxehet, metodë kjo që i bën petullat të mos thithin shumë vaj.

Hidhni me lugë akullore ose lugë gjelle brumin (lageni më parë lugën me ujë që brumi të rrëshqasë më lehtë).

Shërbejini me sheqer, djathë, reçel ose mjaltë.


English Version

Everyone remembers the pangs that my grandmother once prepared, and we could hardly wait to eat. We are still sensing this sensation today with her recipe, where you will find home tastes and a good idea for the weekend mornings.

Ingredients 
 10 grams of yeast 500 gr flour salt 120 ml of water (lukewarm) 

Preparation 
 Pour the yeast into a bowl of lukewarm water and let it be activated for 10 min. In a deep bowl, discard flour, a little salt, leeks washed in water and water. Mix until you have a thin dough. Let him come around an hour. In a deep frying pan, pour plenty of oil and let it heat up, which makes the pancakes not to absorb much oil. Spoon it with a spoonful of ice cream or a spoonful of dough (first pour the spoon with water that makes the slice easier to slip). Serve with sugar, cheese, marmalade or honey.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije