Te gjithe i mbani mend petullat qe dikur gjyshja i pergatiste, dhe ne mezi prisnim ti hanim.Ate ndjesi po ua sjallim edhe sot me receten e saj, tek e cila do të gjeni shije shtëpie dhe një ide të mirë për mëngjeset e fundjavës.
Përbërësit
10 gr maja birre500 gr miell
kripë
120 ml ujë (i vakët)
Përgatitja
Hidhni majanë në një tas me ujë të vakët dhe lëreni të aktivizohet për 10 min.Në një tas të thellë, hidhni miellin, pak kripë, majanë e tretur në ujë dhe ujin. Përziejini derisa të përfitoni një brum të hollë. Lëreni të vijë përreth një orë.
Në një tigan të thellë, hidhni vaj të bollshëm dhe lëreni të nxehet, metodë kjo që i bën petullat të mos thithin shumë vaj.
Hidhni me lugë akullore ose lugë gjelle brumin (lageni më parë lugën me ujë që brumi të rrëshqasë më lehtë).
Shërbejini me sheqer, djathë, reçel ose mjaltë.
English Version
Everyone remembers the pangs that my grandmother once prepared, and we could hardly wait to eat. We are still sensing this sensation today with her recipe, where you will find home tastes and a good idea for the weekend mornings.
Ingredients
10 grams of yeast
500 gr flour
salt
120 ml of water (lukewarm)
Preparation
Pour the yeast into a bowl of lukewarm water and let it be activated for 10 min.
In a deep bowl, discard flour, a little salt, leeks washed in water and water. Mix until you have a thin dough. Let him come around an hour.
In a deep frying pan, pour plenty of oil and let it heat up, which makes the pancakes not to absorb much oil.
Spoon it with a spoonful of ice cream or a spoonful of dough (first pour the spoon with water that makes the slice easier to slip).
Serve with sugar, cheese, marmalade or honey.
No comments:
Post a Comment