Mësoni si të përgatisni petulla të lehta dhe të shijshme për një iftar të lehtë dhe jo-ngarkues për stomakun.
Përbërësit:
400gr miell200gr djathë feta
75ml jogurt (kos i trashe)
100gr djathë i freskët
1 pluhur për pjekje
3 vezë
1 lugë e vogël kripe
Pergatitja:
1. Përzieni vezët me djathin feta.2. Shtoni jogurtin, djathin e freskët, miellin me pluhur për pjekje dhe kripen.
3. Krejt këtë e përzieni duke fituar kështu një masë kompakte të brumit sikurse për bukën ose kiflet.
4. Masën e brumit e nxjerrim në tavolinën e përmillur dhe e hollojmë një petë me trashësi 1cm.
5. Nga peta e fituar, nxjerrim forma sipas dëshirës të cilat i skuqim në vaj të bollshëm derisa të marrin ngjyrë.
English Version
Learn how to prepare light and delicious pancakes for a lightweight and non-stinging iftar.
Ingredients:
400gr flour
200gr sliced cheese
75ml yogurt (yoghurt and herbs)
100gr fresh cheese
1 baking powder
3 eggs
1 tablespoon salt
Preparations:
1. Mix eggs with sliced cheese.
Add the yogurt, fresh cheese, baking powder and salt.
3. All this mixed up by gaining a compact piece of dough like bread or flour.
4. Dump the dough on the dotted table and dilute a 1cm foil.
5. From the winning stalk, we draw the desired shapes that we bake into abundant oil until they get color.
No comments:
Post a Comment