Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Kek pa Gjalpe dhe Pa Veze



Ja që ka edhe ëmbëlsira të shëndetshme dhe të thjeshta për t’u përgatitur. Veçse, kur ta hani, mos i shtoni sipër 4 lugë reçel ose krem çokollate!

Koha e përgatitjes - 5 minuta
Tava - në varësi të filxhanit

Përbërësit:

● 1 filxhan çaji miell
● 1 filxhan çaji miell misri
● ¾ filxhan sheqer
● 1 filxhan (mbusheni plot) qumësht
● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira

Përgatitja:

Përziejmë në një tas të gjithë përbërësit e thatë, shtojmë qumështin dhe i përziejmë të gjitha me lugë druri. Hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell. E pjekim për 40 minuta ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër.

English Version

There are also healthy and simple cakes to prepare. Except when you eat, do not add 4 tablespoons of marmalade or chocolate cream over it! 

Preparation time - 5 minutes 

Pan - depending on the cup 

Ingredients: 
● 1 cup flour tea 
● 1 cup of corn flour 
● ¾ cup of sugar 
● 1 cup (fill full) milk 
● 1 bustina lye for cakes 

Preparation: 
Mix in a bowl all the dry ingredients, add the milk and mix it all with wooden spoon. We put the dough on the bowl previously painted with butter and flour. We bake for 40 minutes or until we do the toothpaste test, it comes clean.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije