Përbërësit për 4 persona:
●500gr makarona format i shkurtër
● 20gr gjalpë+gjalpë për të lyer tavën
● 30gr miell
● 250ml qumësht
● 250ml pana
● 300gr djathë i grirë që shkrihet (Gorgonzola pikante, Roquefort, Gouda, ose Emmenthal)
● 5 lugë gjelle djathë Parmigiano i grirë + 1 grusht për spërkatjen
● kripë, piper, arrë moskat, galetë
● 20gr gjalpë+gjalpë për të lyer tavën
● 30gr miell
● 250ml qumësht
● 250ml pana
● 300gr djathë i grirë që shkrihet (Gorgonzola pikante, Roquefort, Gouda, ose Emmenthal)
● 5 lugë gjelle djathë Parmigiano i grirë + 1 grusht për spërkatjen
● kripë, piper, arrë moskat, galetë
Përgatitja:
1. Ndezim furren ne 200˚.2. Ne nje tenxhere me flake te ulet shkrijme gjalpin, hedhim miellin dhe e skuqim pak, sa te marre ngjyre te lehte, duke e perzier gjate gjithe kohes me rrahesen me dore. E largojme nga zjarri dhe shtojme qumeshtin dhe panen dalengadale, me rrjedhje dhe duke perziere me rrahese pa pushim, per te mos lejuar te formohen kokrra mielli.
3. Shtojme djathin te prere ne kubike dhe Parmigianon e grire. Perziejme akoma deri sa djatherat te shkrihen krejtesisht. Shtojme sipas deshires, kripe, arre moskat dhe piper. E leme menjane.
4. Ziejme makaronat dhe i heqim 2 minuta me pare se te arrijne piken e zierjes se tyre. Ruajme pak nga uji I zierjes.
5. Lyejme me gjalpe taven, hedhim makaronat, 1 luge gjelle nga uji i zierjes dhe salcen me djathera. Perziejme mire me luge druri makaronat me salcen. Sperkasim siperfaqen me galete dhe djathe te grire.
6. I pjekim ne furre me funksionin grille per 25 minuta ose derisa te shohim qe salca ka marre ngjyre te anesoret e taves dhe ne siperfaqe eshte bere krokante.
7. I sherbejme menjehere.
English Version
Ingredients for 4 persons:
● 500gr short pasta macaroni
● 20gr butter + butter to dip the pan
● 30gr flour
● 250ml of milk
● 250ml pan
● 300gr shredded melted cheese (gorgonzola spicy, roquefort, gouda, or emmenthal)
● 5 tablespoons minced Parmigiano cheese + 1 fist for spraying
● Salt, pepper, nutmeg, biscuit
Preparation:
1. Flame furnace at 200˚.
2. In a low-flame pot, rinse the butter, flour and flake slightly to obtain light color, mixing it all the time with the hand-wrist. We leave it out of the fire and add the milk and the pancake, leaking and mixing with beating over and over, to prevent the formation of flour.
3. Add the cut cheese to the cube and the crushed parmesan. We are still scrambling until the djathers are completely melted. Add as desired, salt, nutmeg and pepper. And let it go.
4. Pour the macaroni and leave them 2 minutes before they reach their cooking point. Save some of the boiling water.
5. Dip the butter on the table, pour the pasta, 1 tablespoon of boiling water and sauce with tomato. We mix well with wooden spoonful of salted pasta. We spread the surface with slats and slotted legs.
6. Grate the oven with the grille function for 25 minutes or until you see that the sauce has picked up the color on the sides of the pond and the surface has been crocured.
7. Serve immediately.
No comments:
Post a Comment