Mënyra më e mirë për t’i shijuar makaronat është t’i gatuani ato me kungulleshka dhe domate. Një pjatë plot ngjyra dhe mbi të gjitha shumë e veçantë në shije.
Përbërësit:
225 gram makarona½ qepë
3 thelpinj hudhër
1 kungulleshkë
425 gram domate
475 ml ujë
1 lugë çaji rigon
1 lugë çaji borzilok
1/8 lugë çaji piper i kuq
100 gram sheqer
4 lugë gjelle djathë i grirë
4 lugë gjelle vaj ulliri
Përgatitja:
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mesatar. Skquni hudhrën dhe qepër për disa minuta.Shtoni më pas kungulleshkën e prerë dhe pak vaj ulliri. Hidhni domatet dhe ujin. Spërkatini me rigon, borzilok dhe piperin e kuq.
Shtoni sheqerin, uleni temperaturën dhe lërini të ziejnë për 1 orë.
Zieni makaronat në një enë me ujë të kripur 10 minuta para se të largoni salcën nga zjarri.
Kullojini dhe hidhini te përzierja me domate. Servirini me djathin e grirë.
Nga Revista Shije
English Version
The best way to enjoy the pasta is to cook them with pumpkins and tomatoes. A plate full of colors and above all very special in taste.
Ingredients:
225 grams of macaroni ½ onion 3 garlic cloves 1 jumble 425 grams of tomatoes 475 ml of water 1 teaspoon of oregano 1 teaspoon of basil 1/8 teaspoon red pepper 100 grams of sugar 4 tablespoons minced cheese 4 tablespoons olive oil
Preparation:
Drain the olive oil in an average pan. Grind garlic and lamb for a few minutes. Then add the mushroom and some olive oil. Throw the tomatoes and water. Sprinkle with oregano, basil and red pepper. Add the sugar, lower the temperature and let it boil for 1 hour. Pour the pasta in a bowl of salted water 10 minutes before removing the saucepan from the fire. Drain and leave to mix with tomatoes. Serve with minced cheese.
English Version
The best way to enjoy the pasta is to cook them with pumpkins and tomatoes. A plate full of colors and above all very special in taste.
Ingredients:
225 grams of macaroni ½ onion 3 garlic cloves 1 jumble 425 grams of tomatoes 475 ml of water 1 teaspoon of oregano 1 teaspoon of basil 1/8 teaspoon red pepper 100 grams of sugar 4 tablespoons minced cheese 4 tablespoons olive oil
Preparation:
Drain the olive oil in an average pan. Grind garlic and lamb for a few minutes. Then add the mushroom and some olive oil. Throw the tomatoes and water. Sprinkle with oregano, basil and red pepper. Add the sugar, lower the temperature and let it boil for 1 hour. Pour the pasta in a bowl of salted water 10 minutes before removing the saucepan from the fire. Drain and leave to mix with tomatoes. Serve with minced cheese.
No comments:
Post a Comment