Përbërësit:
200 gr Nutella ®
125 g miell
125 g sheqer
40 g gjalpë
2 veze
qumësht
4 dl gjithë
pak kripë
2) Nxehni një tigan me 12 cm në diametër, lyjeni me furçë me pak gjalpë dhe shtoni ne te nje luge te madhe nga brumi i krepave, dhe shpërndajeni atë në mënyrë të barabartë.Skuqni nga te dyja anet sa te marrin ngjyre te arte.Mund ta perserisni kete proces për të bere 18 krepa te hollë.
3) Merrini krepat dhe lyejeni me Nutella® dhe rrotullojeni fort, duke u dhënë atyre formën e një puro.
Pergatitja:
1) Përzijeni miellin me sheqer dhe një majë luge kripë.Ne nje ene tjeter, rrihni vezët me qumësht, së bashku me 30 g gjalpë ne temperature dhome dhe me pas shtojeni te mielli, ju duhet të formoni mase homogjene; atëherë lereni të pushojë për gjysmë ore.
Keshille : Nese ju teprojne krepa mund ti mbeshtillni ato me leter alumini e me pas mund ti futni ne ngrirje dhe ti ruani ato per 3 muaj rresht.
English Version
Ingredients: 200 gr Nutella ® 125 g flour 125 g of sugar 40 g of butter 2 milk eggs 4 dl all A little salt
English Version
Ingredients: 200 gr Nutella ® 125 g flour 125 g of sugar 40 g of butter 2 milk eggs 4 dl all A little salt
Preparation:
1) Mix the flour with sugar and a pinch of salt spoon. In another bowl, beat the eggs with milk, together with 30 g of butter at room temperature and then add to the flour, you must form homogenous mass; Then let it rest for half an hour.
2) Drain a 12 cm diameter saucepan, brush with a little butter and add to a large spaghetti strainer, and distribute it evenly. Sprinkle on both sides to obtain color. You can repeat this process to make 18 thin bits.
3) Take the crepes and moisten with Nutella® and rotate tightly, giving them the shape of a cigar. Tip: If you overcook them, you can back them up with aluminum foil and then you can put them in freezing and save them for 3 consecutive months.
No comments:
Post a Comment