Përbërësit :
300 gr miell tip 00
170 gr gjalpe
120 gr sheqer
1 vezë
vanilje
1 luge kafeje pluhur pjekje
kripë 1 majë luge
Pergatitja :
1) Hidhni miellin në tavolinen e punës dhe formoni një koder me një vrimë në qendër. Hidhni në të gjithë përbërësit dhe punojeni shpejt për të marrë një sasi brumi homogjene.
2) Formoni një top te madh, dhe mbylleni ne nje ene plastike dhe vendoseni në frigorifer për të pushuar për të paktën gjysmë ore. Ideale është të rrije 3-4 orë.
3) Pas kohës së pushimit hapni brumin në një pete 4-5 mm fletë të trashë. Ngrohni paraprakisht furrën në 180 ° C, në mënyrë që të ketë atë gati per pjekje.
4) Zgjidhni madhësinë e formës se biskotave që ju pëlqen dhe filloni për të formuar ato. Vendosini biskotat
ne tave te shtruar me një leter pjekje.
5) Futini biskotat per ti pjekur per 10-12 minuta. Pasi kane marre ngjyre te artë i hiqni dhe i leme të ftohen para se ti shërbejni.
Ingredients : 300 gr flour type 00 170 gr of butter 120 grams of sugar 1 egg vanilla 1 tablespoon coffee baking powder 1 teaspoon salt
English Version
Ingredients : 300 gr flour type 00 170 gr of butter 120 grams of sugar 1 egg vanilla 1 tablespoon coffee baking powder 1 teaspoon salt
Preparation :
1) Throw flour on the work table and form a collar with a hole in the center. Take all the ingredients and work quickly to get a homogenous mixture.
2) Make a big ball, and close it in a plastic container and put it in the refrigerator to rest for at least half an hour. Ideal is to stay 3-4 hours.
3) After the break, open the dough on a 4-5 mm thick sheet of oak. Preheat the oven at 180 ° C in order to have it ready for baking.
4) Choose the size of the biscuit shape you like and start forming them. Put the biscuits In pans with a baking sheet.
5) Insert the biscuits to mature for 10-12 minutes. After they've got golden color, remove them and let them be invited before they can serve.
No comments:
Post a Comment