Përbërësit:
4 vezë250 gr gjalpe
250 gr sheqer
250 gr miell
1/2 pluhur për pjekurina
1 sheqer vanile
300 gr qershi(ose vishnje)
Nevoitet edhe sheqer pluhur për dekorim.
Përgatitja:
Fillimisht pastrojmë qershitë nga bërthamat.Pastaj rrahim të verdhat e vezëve me sheqer dhe vanilje. I shtojmë margarinën e shkrirë. Shtojmë edhe miellin dhe i përziejmë. Në fund shtojmë të bardhat e vezëve të rrahura në shkumë të fortë dhe përziejmë mirë me lugë.
Në fund i shtojmë qershitë (te cilat fillimisht i rrotullojmë pak në miell)
Masën e hedhim në tavë të lyer me yndyrë dhe të përmillur. Pjekim në temperaturë 200 C rreth 30-40 minuta.
English Version
Ingredients:
4 eggs
250 gr of butter
250 gr sugar
250 gr flour
1/2 powdery mildew
1 vanilla sugar
300 gr cherry (or cherry)
You also need powdered sugar for decoration.
Preparation:
First we clean cherries from cores.
Then beat the egg yolks with sugar and vanilla. Add the melted margarine. Add flour and mix. Finally we add the whites of the eggs fried in strong foam and mix well with the spoon.
Finally we add cherries (which are initially swirled in flour)
We put the mass on a greased, matured pan. Bake at 200 C for about 30-40 minutes.
No comments:
Post a Comment