Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Qumeshtor Tradicional



Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve. Shumica e preferonin të ëmbël, prandaj edhe ne po japim versionin pak të aromatizuar të saj; por nuk ishin të pakët edhe ata që e donin të kripur. Sido që të ishte, tava nuk ngelej asnjëherë bosh. Pak për shije e pak për nostalgji, po sjellim recetën.

PËR 6 PERSONA:

80g miell, 2 vezë të plota, 200ml qumësht, 2 të verdha veze, 80g sheqer, 5 g vanilje, pak sheqer për sipër.

Pergatitja :

Skuqim miellin në pak gjalpë dhe pastaj shtojmë qumështin dhe 2 vezët e plota dhe e trazojmë në zjarr të ngadaltë derisa të trashet. E heqim nga zjarri dhe e hedhim në një tavë, mundësisht tavë dheu. I hedhim sipër 2 të verdhat e vezëve të rrahura dhe pak sheqer dhe e fusim në furrë me 180 gradë për 25- 30 minuta. Shërbehet e ftohtë.

English Version


In childhood, this was the favorite dish of everyone. Most preferred sweet, so we are also giving a slightly flavored version of it; But those who loved salt were not too small. Whatever it was, the tava never remained empty. Few to taste a little nostalgic, we are bringing the recipe. 

FOR 6 PERSONS: 
80g flour, 2 full eggs, 200ml milk, 2 egg yolks, 80g sugar, 5 g vanilla, a little sugar overhead. 

Preparation : 
Blend the flour in a little butter and then add the milk and the 2 full eggs and stir it in slow fire until it is thick. We remove it from the fire and throw it into a casserole, preferably ground casserole. We throw 2 of beaten egg yolks and a little sugar and put it in the oven at 180 degrees for 25-30 minutes. Serve cool.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije