Një mënyrë e mirë për të shtuar këtë sallatë detoks në menunë tuaj ditore. E mbushur me vlera ushqyese dhe për më tepër mund ta përgatisni më përpara në mënyrë që ta keni gati për ta shërbyer.
Përbërësit për sallatën:
4 gota lakër1 karotë
Majdanoz i copëtuar
½ avokado
2 lugë gjelle rrush i thatë
Përbërësit për salcën e limonit:
¾ gotë lëng limoni
½ gotë vaj ulliri
1 copë xhenxhefil
1 thelpi hudhër
2 lugë gjelle mjaltë
Kombinoni në një tas të madh lakrën e copëtuar, karotat dhe majdanozin e grirë.
Hidhni mbi to edhe avokadon dhe rrushin e thatë. Shtoni salcën e sallatës dhe përziejini mirë.
Lërini të marinohen për 10 minuta dhe më pas sallata është gati për t’u servirur.
Mund ta ruani në një enë me kapak deri në 1 javë.
English Version
A good way to add this detox salad to your daily menu. Filled with nutritional values and you can prepare it beforehand in order to be ready to serve.
½ gotë vaj ulliri
1 copë xhenxhefil
1 thelpi hudhër
2 lugë gjelle mjaltë
Përgatitja:
Për të përgatitur salcën e sallatës kombinoni të gjithë ingredientët në një blender. Lërini derisa të merrni një përzierje homogjene dhe hidheni në një tas të vogël.Kombinoni në një tas të madh lakrën e copëtuar, karotat dhe majdanozin e grirë.
Hidhni mbi to edhe avokadon dhe rrushin e thatë. Shtoni salcën e sallatës dhe përziejini mirë.
Lërini të marinohen për 10 minuta dhe më pas sallata është gati për t’u servirur.
Mund ta ruani në një enë me kapak deri në 1 javë.
English Version
A good way to add this detox salad to your daily menu. Filled with nutritional values and you can prepare it beforehand in order to be ready to serve.
Ingredients for salad:
4 cabbage cups 1 carrot Chopped parsley ½ avocado 2 tablespoons of raisins
Ingredients for lime sauce:
¾ cup lemon juice ½ cup of olive oil 1 piece of ginger 1 basil garlic 2 tablespoons of honey Preparation: To prepare salad sauce combine all the ingredients into a blender. Leave until you get a homogeneous mixture and throw it in a small bowl. Combine in a large bowl of shredded cabbage, carrots and minced parsley. Take on avocados and dry grapes. Add salad of salad and mix well. Let them marinate for 10 minutes and then the salad is ready for serving. You can store it in a lid with up to 1 week lid.
No comments:
Post a Comment