Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Tave me Speca te Mbushur

Imazh i ngjashëm

Mund të guxoni të ndryshoni recetën tradicionale të specave të mbushur duke shtuar përbërës të tjerë të ushqyeshëm.

Përbërësit:

4 spec jeshil (për mbushje)
200 gr filetë pule
1 kokërr qepë
150 gr qiqra (të ziera)
400 gr oriz
1 karotë
1 tufë majdanoz
1 spec i kuq
vaj ulliri
1 lugë gjelle gjalpë
kripë
piper
800 ml ujë (i nxehtë)
100 gr salcë domatesh

Përgatitja:

Skuqni specat për mbushje për pak minuta dhe hiqini mënjanë.

Në një tigan të thellë gatuani mishin e pulës dhe pasi të marrë ngjyrë shtoni qepën e grirë hollë, specin e kuq dhe karrotën e prera në kubikë.

Pas pak minutash shtoni qiqrat e qëruara, orizin e majdanozin dhe përzieni mirë të gjithë përbërësit.

Përgatitni tavën në të cilën vendosni specat, filloni ti mbushni me perimet dhe orizin e gatuar.

Pjesën e mbetur të përgatitjes shtojeni në tavë, hidhni ujë të nxehtë dhe kripë.

Vendoseni të piqet për 40 minuta në 180 gradë duke e kontrolluar herë pas herë orizin që të mos thahet.
Nga revista shije.

English Version

You may dare to change the traditional recipes of stuffed peppers by adding other nourishing ingredients. Ingredients: 4 green spec. (For filling) 200 gr chicken fillet 1 onion grain 150 gr of chickens (boiled) 400 gr of rice 1 carrot 1 tufa parsley 1 red pepper olive oil 1 tablespoon of butter salt pepper 800 ml of water (hot) 100 gr tomato sauce Preparation: Grind the peppers for filling for a few minutes and pull aside. In a deep saucepan, cook the chicken and add the grated thin onion, red pepper and carrot cut into cubes. After a few minutes add the peeled chickens, the parsley rice and mix well all the ingredients. Prepare the casserole in which you place the peppers, start filling them with vegetables and cooked rice. Add the remaining portion of the preparation to the pan, pour hot water and salt. Put it to mat for 40 minutes at 180 degrees by checking the rice from time to time to not wither. From taste magazines.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije