Siç kemi thënë edhe herë të tjera, pjesa më e mirë e agrumeve është në lëkurën e tyre. Në këtë recetë kemi përdorur edhe lëkurën edhe lëngun në mënyrë që aroma dhe shija të jetë e plotë.
Përbërësit:
3 vezë
150g gjalpë i tretur i ftohtë
150g sheqer
170g miell
½ bustinë sodë për ëmbëlsira
1 limon bio (lëkura e grirë dhe lëngu i shtrydhur)
1 bustinë vanilje
një majë luge kripë
2.Hedhim brumin te tava e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për 35-40 minuta në furrën e ngrohur më parë me 180°.
3.Bëjmë provën me kruajtësen e dhëmbëve e cila duhet të dalë e pastër.
4.Nëse doni ta zbukuroni me kremin e bardhë: në një tas hidhni 3 lugë gjelle sheqer pluhur dhe shtoni pika lëngu limoni sa të keni një krem të trashë të cilin më pas do ta hidhni mbi kekun kur ky të jetë ftohur plotësisht.
Përgatitja:
1.Në një tas rrahim me rrahësin elektrik vezët me sheqerin për 5 minuta. Shtojmë më pas gjalpin, miellin dhe sodën nëpërmjet një site, pastaj edhe kripën. Shtojmë lëkurën e limonit dhe së fundi lëngun e tij. I përziejmë mirë me spatul.2.Hedhim brumin te tava e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për 35-40 minuta në furrën e ngrohur më parë me 180°.
3.Bëjmë provën me kruajtësen e dhëmbëve e cila duhet të dalë e pastër.
4.Nëse doni ta zbukuroni me kremin e bardhë: në një tas hidhni 3 lugë gjelle sheqer pluhur dhe shtoni pika lëngu limoni sa të keni një krem të trashë të cilin më pas do ta hidhni mbi kekun kur ky të jetë ftohur plotësisht.
By Living
JU BEFTE MIRE !!!
English Version
As we said other times, the best part of the citrus fruit is on their skin. In this recipe we used both skin and fluid so that the aroma and taste are full.
English Version
As we said other times, the best part of the citrus fruit is on their skin. In this recipe we used both skin and fluid so that the aroma and taste are full.
Ingredients:
3 eggs 150g of cold dissolved butter 150g sugar 170g flour ½ biscuit soda for cakes 1 bio lemon (hardened skin and squeezed fluid) 1 vanilla biscuit A spoonful of salt salad
Preparation:
1. In a bowl, massage the egg whip with the sugar for 5 minutes. Add butter, flour, and soda through a site, then salt. Add the lime skin and finally its fluid. We mix well with the spatul. 2. Pour the dough into the previously painted tin of butter and flour and bake for 35-40 minutes in the previously heated oven at 180 °. 3. Make the toothpick proof which should be clean. 4. If you want to decorate it with white cream: in a bowl pour 3 tablespoons of powdered sugar and add drops of lemon juice to have a thick cream that you will then throw over the cookie when it is completely cooled. ENJOY YOUR MEAL !!!
No comments:
Post a Comment