Pergatitja:
300 gr miell100 gr sheqer
70 gr gjalpë temperaturë ambjenti
3 vezë
100 ml lëngë portokalli
lëkura 1 potokalli
1 pako me pluhur pjekës për ëmbëlsira
sheqer pluhur për dekorin
pakëz kripë
Pergatitja:
Punoni me rrahësin elektrikë gjalpin me sheqerin dhe pastaj shtoni vezët një nga një.Rrihini akoma derisa të bëhet një masë shkumoze.Shtoni duke situr miellin e përzier me pluhurin pjekës dhe pak kripë.Përzijeni derisa të keni një brumë homogjene.Shtoni lëkurën e portokallit të grirë me rende vetëm pjesën portokalli.Shtoni dhe lëngun e portokallit.Përzjeni akoma.Lyeni një tavë keku me pak gjalpë dhe pluhroseni me miell.Shkundi miellin e tepërt dhe hidhni në të brumin.Piqeni në furrëne nxehur më parë ne 180° për 30 minuta.Lëreni të kullojë, të ftohet dhe shërbejeni sipër me sheqer pluhur.Për një ëmbëlsirë më të përpunuar mjafton të karamelizoni lëkurat dhe fetat e portokallit me pak sheqer dhe shtoni pak lëngë portokalli.Lëreni mbi zjarrë derisa të formohet një sherbet i veshur dhe hidheni sipër një fete keku.
Nga @adda's all
JU BEFTE MIRE!!!
English Version
Preparation:
English Version
Preparation:
300 gr flour
100 grams of sugar
70 grams of butter oil temperature
3 eggs
100 ml orange juice
Skin 1 potato
1 packet of cake maters
Powdered sugar for the décor
A little salt
Preparation:
Work with the sugar beaker and then add the eggs one by one. Shake until it becomes a foamy mass. Sprinkle with flour mixed with roasting powder and a little salt. Sprinkle until you have a homogeneous dough.Use the orange skin Grind with heavy orange juice.Clean and orange juice.Recipitate still. Leave a small cake pot with a little butter and flour powder. Turn the excess flour over and pour into the dough. Look at the oven heated earlier at 180 ° for 30 minutes . Let it drain, cool and serve with powdered sugar.
For a more elaborate dessert, it is enough to caramelize the skins and the orange juice with a little sugar and add some orange juice. Leave on the fire until a warmed hydrate is formed and pour a cake dough on it.
By @ adda's all
ENJOY YOUR MEAL!!!
No comments:
Post a Comment