Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Kek me Portokall

Fotografia e Gatuaj me Shije

Pergatitja:

300 gr miell
100 gr sheqer
70 gr gjalpë temperaturë ambjenti
3 vezë
100 ml lëngë portokalli
lëkura 1 potokalli
1 pako me pluhur pjekës për ëmbëlsira
sheqer pluhur për dekorin
pakëz kripë

Pergatitja:

Punoni me rrahësin elektrikë gjalpin me sheqerin dhe pastaj shtoni vezët një nga një.Rrihini akoma derisa të bëhet një masë shkumoze.Shtoni duke situr miellin e përzier me pluhurin pjekës dhe pak kripë.Përzijeni derisa të keni një brumë homogjene.Shtoni lëkurën e portokallit të grirë me rende vetëm pjesën portokalli.Shtoni dhe lëngun e portokallit.Përzjeni akoma.Lyeni një tavë keku me pak gjalpë dhe pluhroseni me miell.Shkundi miellin e tepërt dhe hidhni në të brumin.Piqeni në furrëne nxehur më parë ne 180° për 30 minuta.Lëreni të kullojë, të ftohet dhe shërbejeni sipër me sheqer pluhur.

Për një ëmbëlsirë më të përpunuar mjafton të karamelizoni lëkurat dhe fetat e portokallit me pak sheqer dhe shtoni pak lëngë portokalli.Lëreni mbi zjarrë derisa të formohet një sherbet i veshur dhe hidheni sipër një fete keku.

Nga @adda's all

JU BEFTE MIRE!!!  

English Version

Preparation: 
300 gr flour 100 grams of sugar 70 grams of butter oil temperature 3 eggs 100 ml orange juice Skin 1 potato 1 packet of cake maters Powdered sugar for the décor A little salt 

Preparation: 
 Work with the sugar beaker and then add the eggs one by one. Shake until it becomes a foamy mass. Sprinkle with flour mixed with roasting powder and a little salt. Sprinkle until you have a homogeneous dough.Use the orange skin Grind with heavy orange juice.Clean and orange juice.Recipitate still. Leave a small cake pot with a little butter and flour powder. Turn the excess flour over and pour into the dough. Look at the oven heated earlier at 180 ° for 30 minutes . Let it drain, cool and serve with powdered sugar. For a more elaborate dessert, it is enough to caramelize the skins and the orange juice with a little sugar and add some orange juice. Leave on the fire until a warmed hydrate is formed and pour a cake dough on it. By @ adda's all ENJOY YOUR MEAL!!!

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije