Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Lazanja Alla Renato

Perberesit 4 persona:

Per salcen e domateve:
1kg domate të pastruara e të grira,
1 qepë,
2 thelpinj hudhër,
1 tufë borzilok,
1 lugë gjelle sheqer, kripë, piper.


PËR SALCËN E MJALTIT:
250g mjaltë,
250ml uthull e kuqe,
1 lugë çaji piper i kuq,
1 shkop kanellë,
2 gjethe dafinë, piper i zi kokërr.

PËR LAZANJËN:
4 fletë lazanja,
800g fileto gici

Pergatitja:

Fillojmë me përgatitjen e salcës së domateve. Skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten, shtojmë domatet, kripën, sheqerin, piperin, borzilokun dhe e lëmë në zjarr të ngadaltë derisa të trashet. Pastaj, në një tenxhere tjetër të vogël hedhim për të zierë të gjithë përbërësit e salcës së mjaltit dhe i lëmë të ziejnë ngadalë derisa të trashet dhe të bëhet sa gjysma e sasisë fillestare. Fileton e gicit e marinojmë me kripë, piper, timo, rozmarinë dhe vaj ulliri. Më pas e skuqim në zjarr të fortë nga të gjitha anët derisa të marrë ngjyrë dhe të jetë rozë brenda. Ziejmë lazanjat dhe I vendosim nëpër pjata. Sipër shtrojmë salcën edomateve, fileton e gicit të prerë e spërkasim me salcën e mjaltit dhe në fund me kripë të trashë. Vendosim lule për dekorim dhe pjata është gati.

English Version


Ingredients 4 persons: 
For tomato sauce: 1 kg of cleaned tomatoes, 1 onion, 2 garlic cloves, 1 basil herd, 1 tablespoon of sugar, salt, pepper. FOR SALARY: 250g honey, 250ml red vinegar, 1 teaspoon red pepper, 1 cinnamon stick, 2 laurel leaves, black pepper. 

FOR THE LAZY: 
4 lasagne sheets, 800g gici fillet

Preparation: 
Start with the preparation of tomato sauce. Grate the onion and garlic until it is softened, add tomatoes, salt, sugar, pepper, basil and leave it in slow fire until it is thick. Then, in a small pot, pour all the ingredients of honey sauce and let it boil slowly until it thickens and becomes half of the initial amount. Pork fillet is marinated with salt, pepper, timo, rosemary and olive oil. Then blush on the solid fire from all sides until it gets colored and pink inside. We squeeze the lazyons and put them in plates. Above the sauce of edomates, the fileton of cutlet and sprinkle with honey sauce and finally with thick salt. We put flowers on the decoration and the plate is ready.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije