Përbërësit:
150 gr mish derri50 gr karotë
50 gr qepë
30 gr selino
2 gjethe dafine
10 gr piper (kokërr)
100 ml verë e kuqe
20 gr hudhër
Përgatitja:
Si fillim lidhni mishin e derrit me një spango kuzhine. Më pas shpojeni mishin në mesin e saj dhe fusni një fije karrote, që më parë e keni prerë në rripa të hollë, hudhrat, piperin kokërr dhe kripën.Vendosni një tigan në zjarr, hidhni vaj ulliri dhe më pas vendosni mishin. Në momentin që mishi është skuqur nga të dyja anët, hidhni perimet, të cilat janë prerëhollë. Trazojini perimet deri në momentin që marrin një ngjyrë të kuqërremtë.
Më pas shuajeni me verë të kuqe.
Pasi mishi dhe perimet janë gatuar, hiqini nga zjarri, vendosini në pjatë dhe janë gati për t’u shërbyer.
English Version
Ingredients:
150 gr of pork
50 gr of carrot
50 gr of onion
30 gr of celery
2 laurel leaves
10 gr of pepper (grain)
100 ml of red wine
20 gr of garlic
Preparation:
First connect the pork with a kitchen jug. Then sprinkle the meat in the middle and insert a carrot yarn that you previously cut into thin belts, garlic, pepper, and salt. Place a frying pan in the fire, discard olive oil, and then place the meat. Once the meat has been fried on both sides, discard the vegetables, which are pruned. Spice up the vegetables until they get a reddish color. Then quench with red wine. Once the meat and vegetables are cooked, remove them from the fire, put them on the plate and ready to serve.
No comments:
Post a Comment