Përbërësit:
1 peshk1 kokërr qepë e thatë mesatare
thelpinj hudhër sa të dëshironi
1 kg patate
10-12 kokrra domate
2 karota mesatare
7-8 speca
piper
kripe
vaj ulliri
1 kokërr limon për në fund kur ta servirni
Përgatitja:
I presim zarzavatet në copa të vogla si në foto. I shtrojmë në tavë dhe i marinojmë me kripë, piper dhe më pas vendosim peshkun sipër. E kriposim, i hedhim vaj edhe i mbushim tavën me zarzavatet. Më pas e mbulojmë me letër alumini dhe e lemë rreth gjysmë ore për t’u marinuar. E fusim në furrë dhe e pjekim në temperaturën 200 gradë Celsius deri sa të bëhet (kjo varet nga furra juaj për kohën që do ta lini).Mbasi e kemi nxjerrë nga furra e spërkasim me lëngun e limonit dhe e servirim.
English Version
Ingredients:
1 fish
1 dry average onion
grain garlic as much as you like
1 kg of potatoes
10-12 tons of tomatoes
2 average carrots
7-8 peppers
pepper
salt
olive oil
1 lemon grain to the end when you serve it
Preparation:
I expect the vegetables in small pieces as in the picture. Lay them in a pan and marinate with salt, pepper and then put the fish over. We picked it up, poured it and stuffed it with vegetables. Then we cover it with aluminum foil and let it go about half an hour to get marinated. Insert it into the oven and boil it to 200 degrees Celsius until it is done (it depends on your oven for the time you leave it). After we pull it out of the oven and sprinkle it with the lemon juice and serve it.
No comments:
Post a Comment