Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Tavë me Vezë dhe Patate




Është padyshim një nga tavat më të veçanta. Patatet, qumështi dhe proshuta janë përbërësit kryesorë.

Përbërësit:

3 filxhanë me tulin e grirë të patateve
¾ filxhan me djathë të grirë
1 filxhan çaji me proshutë të tymosur
¼ filxhan çaji me qepë të grirë imët
4 vezë të rrahura mirë
1 filxhan me qumësht
1/8 lugë gjelle me kripë

Përgatitja:

Ngrohni furrën në 180 gradë Celsius.Në një tas vendosni tulin e patateve, djathin, proshutën dhe qepën e grirë imët. Në një enë, bashkoni vezët, qumështin, piperin dhe kripën. Trazojeni mirë dhe shtojini patatet. Ju mund ta vendosni të qendrojë në frigorifer për disa orë gjatë natës.
Tani e piqni për rreth 40-45 minuta. Kontrollojeni me anë të një thike nëse është bërë. Nëse thika del e pastër nga masa, do të thotë që ajo është gati. Lëreni të ftohet 5 minuta para se ta shërbeni./Shije.al


English Version

It is definitely one of the most special ones. Potatoes, milk and bacon are the main ingredients. 

Ingredients: 
3 cups of potato chips 
¾ cup minced cheese 
1 cup of smoked ham 
¼ cup of finely ground onions
 4 well beaten eggs 
1 cup of milk 
1/8 tablespoon salt 

Preparation: 
Heat the oven to 180 degrees Celsius. Place a pot of potatoes, cheese, bacon and finely ground onion in a bowl. In a container, unite eggs, milk, pepper and salt. Stir well and add the potatoes. You can put it in the fridge for several hours at night. Now bake it for about 40-45 minutes. Check with a knife if it is done. If the knives get clean from the mass, it means that it is ready. Let it cool for 5 minutes before serving.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije