Përbërësit:
3 filxhanë me tulin e grirë të patateve¾ filxhan me djathë të grirë
1 filxhan çaji me proshutë të tymosur
¼ filxhan çaji me qepë të grirë imët
4 vezë të rrahura mirë
1 filxhan me qumësht
1/8 lugë gjelle me kripë
Përgatitja:
Ngrohni furrën në 180 gradë Celsius.Në një tas vendosni tulin e patateve, djathin, proshutën dhe qepën e grirë imët. Në një enë, bashkoni vezët, qumështin, piperin dhe kripën. Trazojeni mirë dhe shtojini patatet. Ju mund ta vendosni të qendrojë në frigorifer për disa orë gjatë natës.Tani e piqni për rreth 40-45 minuta. Kontrollojeni me anë të një thike nëse është bërë. Nëse thika del e pastër nga masa, do të thotë që ajo është gati. Lëreni të ftohet 5 minuta para se ta shërbeni./Shije.al
English Version
It is definitely one of the most special ones. Potatoes, milk and bacon are the main ingredients.
Ingredients:
3 cups of potato chips
¾ cup minced cheese
1 cup of smoked ham
¼ cup of finely ground onions
4 well beaten eggs
1 cup of milk
1/8 tablespoon salt
Preparation:
Heat the oven to 180 degrees Celsius. Place a pot of potatoes, cheese, bacon and finely ground onion in a bowl. In a container, unite eggs, milk, pepper and salt. Stir well and add the potatoes. You can put it in the fridge for several hours at night. Now bake it for about 40-45 minutes. Check with a knife if it is done. If the knives get clean from the mass, it means that it is ready. Let it cool for 5 minutes before serving.
No comments:
Post a Comment