Perberesit :
300 gr miell
200 gr patate
20 gr vaj ulliri ekstra i virgjer
9 gr kripe
7 gr maja birre
145 gr uje ne temperature ambienti
Ne nje ene futni patatet dhe mbusheni me uje derisa patatet te mbulohen, dhe vendoseni ne zjarr per rreth 15-20 min derisa patatet te ziehen.Me pas nxirrini lereni te ftohen pak dhe u hiqni lekuren dhe shtypini me shtypesen e patates.
Ne ne tas te madh hidhni miellin, pastaj shtoni majane , kripe , vajin, dhe patatet e shtypura.Te gjithe perberesit vendosini ne robotin e perzierjes.Shtoni uje derisa te formohet nje masa e brumit , pak me te bute se brumi i byrekut.Masen e vendosim ne tavolinen e punes te lyer me vaj dhe e punojme paska me duar dhe me pas e vendosim ne nje ene dhe e leme te vije per rreth 2 ore.
Pasi te vije brumin e vendosim ne taven e pjekjes dhe e shtypim me gishta.Persiper e lyejme me vaj ulliri , pak kripe ne tere siperfaqen dhe shtojme disa fije rozmarine.E leme dhe pak te vije perseri brumi e me pas e vendosim ne furre per rreth 20 min ne 200 grade.
200 gr patate
20 gr vaj ulliri ekstra i virgjer
9 gr kripe
7 gr maja birre
145 gr uje ne temperature ambienti
Loading...
Pergatitja :
Ne nje ene futni patatet dhe mbusheni me uje derisa patatet te mbulohen, dhe vendoseni ne zjarr per rreth 15-20 min derisa patatet te ziehen.Me pas nxirrini lereni te ftohen pak dhe u hiqni lekuren dhe shtypini me shtypesen e patates.
Loading...
Ne ne tas te madh hidhni miellin, pastaj shtoni majane , kripe , vajin, dhe patatet e shtypura.Te gjithe perberesit vendosini ne robotin e perzierjes.Shtoni uje derisa te formohet nje masa e brumit , pak me te bute se brumi i byrekut.Masen e vendosim ne tavolinen e punes te lyer me vaj dhe e punojme paska me duar dhe me pas e vendosim ne nje ene dhe e leme te vije per rreth 2 ore.
Pasi te vije brumin e vendosim ne taven e pjekjes dhe e shtypim me gishta.Persiper e lyejme me vaj ulliri , pak kripe ne tere siperfaqen dhe shtojme disa fije rozmarine.E leme dhe pak te vije perseri brumi e me pas e vendosim ne furre per rreth 20 min ne 200 grade.
Ju befte mire!
No comments:
Post a Comment