Biskotat Savoiardi jane me te thjeshtat dhe me te kerkuarat.Këto biskota janë te vlerësuar shumë dhe përdoren në ëmbëltore, për përgatitjen e llojeve të ndryshme të embelsirave të tilla Tiramisu, Charlotte etj.
Perberesit, 40 biskota :
80 gr miell80 gr niseshte (patate)
120 gr sheqer
7 veze
Vanilje
gjysem limoni (lekura)
Pluhuri :
Sheqer
Sheqer Pluhur
Pergatitja :
Ndajme me kujdes të verdhat e vezëve nga të bardhët.Me mikser rrahim te verdhat e vezeve me gjysmen e sheqerit dhe shtoni vanilje dhe lekuren e limonit.I rrahim per 10 min derisa te zbardhen dhe te fryhen paksa.Rrahim të bardhat e vezëve në një tas me një majë luge kripë derisa te fryhen dhe shtoni sheqerin e mbetur.
Shtoni gjysmen e te bardhave te masa e te verdhes , perziejeni lehte.Pastaj shtoni miellin e perzier me niseshte duke e situr dhe perziejeni ngadale.Me pas shtoni pjesen e mbetur te bardhave dhe perziejeni ngadale.
Ne fund do te merrni nje brume te fryre dhe homogjen dhe njekohesisht te forte.
E futim brumin ne qese pasticerie dhe bejme formen e biskotave duke i vendosur ne tave te shtruar me leter pjekje. Larte i sperkatim me sheqer pluhur pastaj me sheqer normal.
I pjekim ne furre te paranxehur ne 200 grade per 10-15 min.
Ingredients, 40 cookies:
80 gr flour
80 Gr Starch (Potato)
120 gr sugar
7 connections
Vanilla
Half Lemon (Leather)
Dust:
Sugar
Powdered sugar
Prepare:
Divide the egg yolks from white people. With a blender beat to the yellow yolks with half of sugar and add vanilla and of lemon. We beat 'em in 10 minutes till we get white and swell a little bit.
Beat egg whites in a bowl with a top teaspoon of salt until you swell and add the remaining sugar.
Add half the to the, and mix. Then you add flour to the starch and and perziejeni. Then you add the rest of the and mix slowly.
In the end, you'll get a and a.
We put the dough in a bag of pasticerie and make the cookie paste in his s with the baking-letter. High with powdered sugar then with normal sugar.
We bake at the bakery at 200 degrees in 10-15 minutes.
Ingredients, 40 cookies:
80 gr flour
80 Gr Starch (Potato)
120 gr sugar
7 connections
Vanilla
Half Lemon (Leather)
Dust:
Sugar
Powdered sugar
Prepare:
Divide the egg yolks from white people. With a blender beat to the yellow yolks with half of sugar and add vanilla and of lemon. We beat 'em in 10 minutes till we get white and swell a little bit.
Beat egg whites in a bowl with a top teaspoon of salt until you swell and add the remaining sugar.
Add half the to the, and mix. Then you add flour to the starch and and perziejeni. Then you add the rest of the and mix slowly.
In the end, you'll get a and a.
We put the dough in a bag of pasticerie and make the cookie paste in his s with the baking-letter. High with powdered sugar then with normal sugar.
We bake at the bakery at 200 degrees in 10-15 minutes.
No comments:
Post a Comment