Pergatitja :
600 g gjoks pule½ filxhan grimca buke
Pak piper të kuq
½ filxhani arra
¼ e filxhanit majdanoz
1 të bardhë të vezës
1 lugë mustardë
Krip, piper
Përgatitja:
1. Ngroheni furrën e shporetit në 250 gradë.2. Në një pjatë të thellë përzieni grimcat e bukës, piperin e kuq, pak kripë dhe piper (sa mund të marrë maja e thikës).
3. Bluani arrat dhe majdanozin, hidhini në përzierjen me grimcat e bukës dhe përzieni mirë.
4. Në një enë tjetër përzieni mirë të bardhët e vezës dhe mustardën. Një nga një copat e mishit i njomni në përzierjen e të bardhëve të vezës, pastaj edhe në përzierjen e grimcave të bukës dhe të arrave, por vetëm njërën anë, ana tjetër mbetet e papërzier. Rendisni ashtu të lyera në një tepsi, ndërkaq anën e cila është lyer në përzierje le të jetë në anën e sipërme.
5. Lyeni me pak vaj ulliri dhe piqeni derisa mishi të marrë nuancat e ngjyrës së gështenjtë.
English Version
Preparation :
600 g chicken breast ½ cup of grime Little red pepper ½ cup nuts ¼ of cups of parsley 1 egg white 1 tablespoon of mustard Krip, pepper
Preparation:
1. Heat the oven stove to 250 degrees.
2. In a deep dish, mix the pieces of bread, red pepper, salt and pepper (as the knife can).
3. Blend the nuts and the parsley, mix with the granules and mix well.
4. In one bowl mix well egg whites and mustard. One of the pieces of meat is soaked in the whites of the egg whites, then also in mixing the particles of bread and nuts, but only on one side, the other side remains unmoved. Sort it so dull in a brick, while the side that is painted in the mixture let it be on the upper side.
5. Dip a little olive oil and bake until the meat gets brownish nuances.
No comments:
Post a Comment