Hasude është një ëmbëlsirë tradicionale dhe shumë e dashur në vendintonë. Për të marrë shijen më të mirë të kësaj pjate duhet t’a përgatisni vetëm me vajin vegjetal.
Përbërësit :
1/2 lt ujë
300 gr sheqer
250 gr niseshte
30 ml vaj
arra
bajame
kanellë pluhur
Përgatitja :
Në një tenxhere shtoni ujin, sheqerin dhe përzieni në mënyrë që sheqeri të tretet. Shtoni niseshten dhe përzieni me shpejtësi në mënyrë që të mos krijohen kokrriza.
Vazhdoni të përzieni derisa të trashet dhe të krijohet një masë kremoze e trashë.
Shtoni vajin dhe përzieni sërish.
Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe më pas ndajeni hasuden me lugë dhe vendoseni në pjatë.
Sipër shtoni arra, bajame, dhe kanellë.
Ju bëftë mirë!
English Version
Hasude is a traditional and very sweet dessert on the vending. To get the best flavor of this dish you should prepare it only with vegetable oil.
Ingredients :
1/2 lt water 300 gr sugar 250 grams of starch 30 ml butter nuts almond Cinnamon powder
Preparation :
In a pot add water, sugar and mix so that the sugar is digested. Add the starch and blend rapidly so that no grain is created. Continue to mix until thickened and create a thick cream. Add the oil and mix again. Remove the fire pot and then divide the spoons with spoon and place on the plate. Above add nuts, almonds, and cinnamon. Enjoy your meal!
No comments:
Post a Comment