Patatet e pjekura jane nje nga gatimet me te lehta dhe te populluara.Ato mund te shoqerohen me mish ose peshk.
Përbërësit për 4 persona:
1.2 kg patate
vaj ekstra i virgjër ulliri
1 karafil
hudhër
rozmarinë
piper
kripë
Pergatitja :
Patatet qerohen dhe lahen , pastaj priten në kube ne të njëjtën madhësi. I vëme në një tas me ujë dhe kripë për rreth dhjetë minuta.
Ndërkohë, ne tepsin ku do pjekim patatet hedhim disa lugë vaj ulliri, piper, rozmarinë dhe një thelpi hudhër i leme te skuqen per 1 min me pas e heqim nga zjarri. Thahen patatet dhe shtoni ne tepsi. Me pas futini ne furre per ti pjekur në 180 ° C.
I leme gati 30 min , dhe here pas here mund ti ktheni patatet.
Ndërkohë, ne tepsin ku do pjekim patatet hedhim disa lugë vaj ulliri, piper, rozmarinë dhe një thelpi hudhër i leme te skuqen per 1 min me pas e heqim nga zjarri. Thahen patatet dhe shtoni ne tepsi. Me pas futini ne furre per ti pjekur në 180 ° C.
I leme gati 30 min , dhe here pas here mund ti ktheni patatet.
Nxirreni nga furra dhe me pas hidhuni kripe.
English Version
Baked potatoes are one of the easiest and most populated dishes. They can be accompanied by meat or fish.
English Version
Baked potatoes are one of the easiest and most populated dishes. They can be accompanied by meat or fish.
Ingredients for 4 persons:
1.2 kg potatoes Extra virgin olive oil 1 cloves garlic rosemary pepper salt
Preparation :
Potatoes are peeled and washed, then cut into cubes in the same size. Pour into a bowl of water and salt for about ten minutes. Meanwhile, on the rug where we are cooking the potatoes we throw a few tablespoons of olive oil, pepper, rosemary and a garlic garlic mixture to blend for 1 min and then remove from the fire. Add potatoes and add to the baking tray. Then insert it in the oven to cook it at 180 ° C. I left it for 30 minutes, and you can turn potatoes back and forth. Take the oven and then salt.
No comments:
Post a Comment