Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Shishqebap me Salsiçe dhe Perime



Të kalosh ditën me një grilatë të mirë në kopsht, është e këndshme, pasi është një rast i mirë për t’u mbledhur me miq apo të afërm, kurse zonjat do të kënaqen edhe më shumë, sepse grilata, në përgjithësi, është detyrë e të zotit të shtëpisë. Era e mishit të pjekur që mbush gjithë kopshtin, bën që të na shkojë goja lëng ende pa u ulur në tavolinë.

Përbërësit për 6 persona:

12 salsiçe të holla 
1 spec jeshil 
1 qepë 
30 kokrra domate qershiza 
2 lugë vaj ulliri 
2 lugë lëng limoni 
1 lugë të vogël me erza: rozmarinë, rigon, trumzë ose sipas dëshirës

Përgatitja:

1. Ndajmë salsiçet në copa jo shumë të vogla, i vëmë në një tas dhe i spërkasim me vajin e ullirit dhe lëngun e limonit, shtojmë dhe erëzat. I përziejmë mirë dhe i lëmë të marinohen për 30 minuta në një vend të freskët.
2. Ndërkohë, specin e qëruar e presim në katrore 2-3 cm, ndërsa qepën në copa të vogla.
3. Realizojmë shishqebapet duke vënë në çdo shkop një copë spec, një copë qepë, një domate dhe një copë salsiçe. E përsërisim këtë veprim me të gjithë shkopinjtë.
4. I lyejmë sipër me pak nga lëngu i marinimit dhe i vëmë të piqen në grilë.


English Version


To spend the day with a good grille in the garden is pleasant, as it is a good opportunity to gather with friends or relatives, while ladies will enjoy even more, because shaving is generally a task The master of the house. The smell of roasted meat that fills the whole garden, makes the mouth go juicy yet without sitting on the table. 

Ingredients for 6 people: 
12 Sausages Cash 1 green spec 1 onion 30 tomato cherry berries 2 tablespoons of olive oil 2 tablespoons lemon juice 1 tsp spices: rosemary, oregano, thyme or as desired 

Preparation: 
1. Divide the sauces into pieces not too small, put them in a bowl and sprinkle with olive oil and lemon juice, add spices. We mix well and let them marinate for 30 minutes in a cool place. Meanwhile, peeled specimens wait 
2-3 cm in square, while the onion in small pieces. 
3. Make the shishqabes by putting on each stick a piece of pepper, a piece of onion, a tomato and a saucepan. We repeat this action with all the rods. 
4. Let's squeeze it over with a bit of marinade juice and put them in the lattice.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije