Nje embelsire e thjeshte ne pergatitje dhe teper e mire ne shije.
Përbërësit:
3 vezë150 gr sheqer pluhur
200 gr arra
500 ml panna për ëmbëlsirë (hopla)
Përgatitja:
Rrahim me mikser të bardhat e vezëve, derisa të krijohet një masë e qëndrueshme. Në një enë tjetër rrahim panën me sheqerin derisa të kremoset mirë. Përziejmë panën me vezët duke trazuar nga poshtë lart, me qellim që të mos humbasë vëllim. Shtojmë të verdhat të cilat i kemi rrahur më vete në një tas të vogël. Në fund bashkojmë dhe arrat e grira. Shtrojmë parfenë në një enë të përshtatshme ose ne kupa qelqi dhe e futim në ngrirje ku e lëmë për një ditë. Serviret e zbukuruar sipas fantazisë tuaj: copa reçeli,bajamesh,karamel apo fruta të grira.English Version
A simple embellishment in preparation and very good in taste.
Ingredients:
3 eggs 150 grams of powdered sugar 200 gr of nuts 500 ml cream for dessert (hopla)
Preparation:
Whip up egg whites, until a stable mass is created. In another bowl we beat the pan with the sugar until it shrinks well. Mix the pan with the egg rolling down from above, in order not to lose volume. Add the vegetables we have beaten separately into a small bowl. Finally we put together the worms. We put the perfume in a suitable container or in the glass cup and put it into freezing where we leave it for a day. Servings decorated according to your fantasy: garlic, almonds, caramel or grapefruit.
No comments:
Post a Comment