Pergatitja :
1 masë brumi për pica1 lugë gjelle vaj ulliri
1 filxhan çaji salcë domatesh
6 ullinj të zinj pa bërthama
6 ullinj të gjelbër pa bërthama
1 lugë gjelle djathë kaçkavall të grirë (Parmigiano)
3 fileta sardele konservë, të kulluara nga vaji të prera hollë
pak miell misri
2. Vendoseni brumin në një sipërfaqe të pudrosur me miell dhe mbrujeni. Hapeni me petës në formë disku me trashësi 6 cm dhe diametër rreth 26 cm.
3. Mbi një tryezë kuzhine hidhni miell misri. Në të shtroni petën e picës. Lyejeni sipër me vaj ulliri dhe shtroni salcën e domates. Më pas ullinjtë, sardelet, djathin e grirë kaçkavall dhe spërkatin i me pak vaj ulliri.
4. Vendoseni picën mbi llamarinën e furrës dhe piqeni për 6-8 minuta.
English Version
Preparation :
6 ullinj të zinj pa bërthama
6 ullinj të gjelbër pa bërthama
1 lugë gjelle djathë kaçkavall të grirë (Parmigiano)
3 fileta sardele konservë, të kulluara nga vaji të prera hollë
pak miell misri
Përgatitja:
1. Merrni një llamarinë furre dhe vendoseni në furrë të nxehtë. Lëreni për 30 minuta në temperaturën maksimale.2. Vendoseni brumin në një sipërfaqe të pudrosur me miell dhe mbrujeni. Hapeni me petës në formë disku me trashësi 6 cm dhe diametër rreth 26 cm.
3. Mbi një tryezë kuzhine hidhni miell misri. Në të shtroni petën e picës. Lyejeni sipër me vaj ulliri dhe shtroni salcën e domates. Më pas ullinjtë, sardelet, djathin e grirë kaçkavall dhe spërkatin i me pak vaj ulliri.
4. Vendoseni picën mbi llamarinën e furrës dhe piqeni për 6-8 minuta.
English Version
Preparation :
1 pizza dough measure 1 tablespoon of olive oil 1 cup of tomato sauce 6 black olives without nucleus 6 green olives without nuclei 1 tablespoon of minced cheese (Parmigiano) 3 canned sardine fillets, made from thin cut oil A little corn flour
Preparation:
1. Take a furnace sheet and place it in a hot oven. Leave for 30 minutes at maximum temperature. 2. Place the dough on a flaky surface and moisten. Open the disc with a 6 cm thickness and a diameter of about 26 cm. 3. Throw a corn flour on a kitchen table. Put on the pie slice. Wash it over with olive oil and add the tomato sauce. Then the olives, the sardines, the grated cheese and sprinkle with a little olive oil. Place the pizza on the oven plate and bake for 6-8 minutes.
No comments:
Post a Comment