Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Si te bejme cokollate ne shtepi ?




Kënaqësitë në jetë nuk kanë fund, e të ngrënit çokollatë është një prej tyre. Gjithashtu thuhet se ky është dhe mëkati më i ëmbël.
Të ngrënit çokollatë nuk është mëkat, pasi studime të shumta shkencore kanë vërtetuar se kjo është ëmbëlsira nga e cila organizmi i njeriut përfiton më shumë. E bardhë, e zezë apo me qumësht , çokollata do mbetet më e shëndetshmja.


Perberesit :

200 ml qumesht
220 gr kakao
100 gr gjalpe
150 ml uje
50 gr miell
120 gr sheqer pluhur


Pergatitja :

Ne nje ene perziejme gjalpin me kakaon sa te behet krem.
Kete mase e veme ne nje tenxhere dhe shtojme uje dhe e leme deri sa te vaket dhe pastaj shtojme qumeshtin me sheqerin.Sapo te marre vale hedhim miellin e perziere me pak uje ose qumesht.
E leme derisa te trashet.
E ndajme ne forma dhe e futim ne frigorifer per tu ngurtesuar.

English Version


Pleasures in life have no end, and eating chocolate is one of them. It is also said that this is the sweetest sin. Eating chocolate is not a sin, as numerous scientific studies have proved that this is the cake from which the human body benefits the most. White, black or milk, the chocolates will remain healthier. 

Ingredients : 
200 ml of milk 220 gr of cocoa 100 gr of butter 150 ml of water 50 gr flour 120 grams of powdered sugar 

Preparation : 
In a pot we mix cocoa butter with cream. Put this mass in a pot and add water and let it go until it is thicker and then add the sugar milk. Then pour the flour mixed with little water or milk. Leave it until it thickens. We split them into molds and put them in the refrigerator to be hardened.

1 comment:

@gatuajmeshije