Kjo recetë që gatuhet shpesh në shtëpitë tona është një nga ato ushqime që shijohet tepër. Musakaja me patate është një pjatë plot ushqyes dhe kalorike, të cilën familjarët tuaj do ta duan.
Perberesit :
1 kg patate500 gr mish i grirë
6 kokrra qepë(mesatare)
4 filxhanë kafeje vaj ulliri
5 kokrra domate (ose 1 lugë gjelle salcë)
kripë
piper
gjethe dafine
1 lugë gjelle gjalpë
1 lugë gjelle miell
1 gotë çaji qumësht
1 vezë
djathë kaçkavall
Pergatitja:
Qëroni patatet. lani dhe i prisni në feta të rrumbullakëta, jo shumë të trasha. Patatet ziejini për disa minuta, por me kujdes që të ruajnë formën.
Prisni qepët në formë gjysmë rrethi dhe i skuqni në zjarr të avashtë, në mënyrë që të mos digjen.
Hidhni dhe domatet e qëruara në copa kubike, pak salcë dhe mishin e grirë dhe vazhdoni t’i përzieni. Përzierjes i shtoni kripë, piper dhe fletët e dafinës.
Shtroni në tavë një shtesë me patatet e ziera dhe hidhni një pjesë të gjellës së përgatitur.
Vendosni dhe një shtresë tjetër me patate dhe pjesën e ngelur të qepës dhe shtresën e fundit me patate.
Skuqni miellin me gjalpë, shuajeni me qumësht, përzijeni mirë derisa të marrë valë.
Hidhni pak kripë dhe lëreni masën që të ntrashet. Hiqeni nga zjarri dhe e lëreni të ftohet pak dhe përziejeni me vezë.
Beshamelin e përgatitur e vendosni mbi musaka. Tavën vendoseni në furrë për t'u pjekur për 30 minuta.
English Version
Ingredients
1 kg of potatoes 500 gr of minced meat 6 onions grains (average) 4 cups of olive oil coffee 5 tomatoes (or 1 tablespoon of sauce) salt pepper Daphnia Leaf 1 tablespoon of butter 1 tablespoon of flour 1 cup of milk tea 1 egg cheese
Preparation
Peel the potatoes. Wash them and cut them in sliced rounds, not too thick. Boil potatoes for a few minutes, but carefully keep them in shape. Cut the half-circle onions and blend them in a flame to prevent burns. Pour and stuffed tomatoes in cubes, sauce, and minced meat and continue mixing. Add salt, pepper and daffodil plates to the mixture. Add in the casserole an extra boiled potatoes and pour a portion of the prepared dish. Place another layer of potatoes and the remaining part of the sauce and the last layer of potatoes. Blend the flour with butter, nourish with milk, mix well until it boils. Take a little salt and let it dry. Remove from the fire and let it cool and mix with eggs. Prepare the bhajel and place it over the moss. Place the roast in the oven for 30 minutes.
Prisni qepët në formë gjysmë rrethi dhe i skuqni në zjarr të avashtë, në mënyrë që të mos digjen.
Hidhni dhe domatet e qëruara në copa kubike, pak salcë dhe mishin e grirë dhe vazhdoni t’i përzieni. Përzierjes i shtoni kripë, piper dhe fletët e dafinës.
Shtroni në tavë një shtesë me patatet e ziera dhe hidhni një pjesë të gjellës së përgatitur.
Vendosni dhe një shtresë tjetër me patate dhe pjesën e ngelur të qepës dhe shtresën e fundit me patate.
Skuqni miellin me gjalpë, shuajeni me qumësht, përzijeni mirë derisa të marrë valë.
Hidhni pak kripë dhe lëreni masën që të ntrashet. Hiqeni nga zjarri dhe e lëreni të ftohet pak dhe përziejeni me vezë.
Beshamelin e përgatitur e vendosni mbi musaka. Tavën vendoseni në furrë për t'u pjekur për 30 minuta.
English Version
Ingredients
1 kg of potatoes 500 gr of minced meat 6 onions grains (average) 4 cups of olive oil coffee 5 tomatoes (or 1 tablespoon of sauce) salt pepper Daphnia Leaf 1 tablespoon of butter 1 tablespoon of flour 1 cup of milk tea 1 egg cheese
Preparation
Peel the potatoes. Wash them and cut them in sliced rounds, not too thick. Boil potatoes for a few minutes, but carefully keep them in shape. Cut the half-circle onions and blend them in a flame to prevent burns. Pour and stuffed tomatoes in cubes, sauce, and minced meat and continue mixing. Add salt, pepper and daffodil plates to the mixture. Add in the casserole an extra boiled potatoes and pour a portion of the prepared dish. Place another layer of potatoes and the remaining part of the sauce and the last layer of potatoes. Blend the flour with butter, nourish with milk, mix well until it boils. Take a little salt and let it dry. Remove from the fire and let it cool and mix with eggs. Prepare the bhajel and place it over the moss. Place the roast in the oven for 30 minutes.
No comments:
Post a Comment