Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Krem Patatesh



Kjo recetë është shumë e lehtë në realizim dhe shumë e shijshme.

Përbërësit :

1 kg patate (të ëmbla)
1 kokërr qepë (e vogël)
45 ml vaj ulliri
30 gr gjalpë
1 lt lëng perimesh
150 ml pana
15 gr kripë
1 gr piper i kuq (i ëmbël)
4 feta proshutë e tymosur


Përgatitja :

Grini imët qepën, hidheni në një tigan me gjalpë dhe kavërdiseni për rreth 15 minuta.

Ndërkaq qëroni patatet dhe pritini në kube jo shumë të mëdha.

Kur qepët të jenë zbutur por pa marrë ngjyrë, shtoni kubet e patateve dhe lëngun e perimeve. Shtojini kripë, mbulojeni me kapak dhe lëreni të ziejë për rreth 20 minuta. Pastaj kësaj futeni në frulator sa të bëhet një krem i butë.

Shtojini panën dhe piperin e kuq të ëmbël. Nëse ka nevojë shtojni kripë dhe lëng tjetër perimesh.

Vini mbi zjarr një tigan që nuk ngjit, kur të jetë ngrohur mirë hidhni copat e pancetës, skuqini nga të dyja anët. Hiquani yndyrën e tepërt.

Ndani supën në tasa dhe në qendër të çdo tasi vini copat e panëetës, pluhuronsini me pipër të kuq të ëmbël dhe spërkateni me pak vaj ulliri.


English Version


This recipe is very easy to make and very tasty. 

Ingredients : 
1 kg of potatoes (sweet) 1 onion grain (small) 45 ml of olive oil 30 gr butter 1 liter of vegetable juice 150 ml pan 15 gr of salt 1 gr red pepper (sweet) 4 slices of smoked ham 

Preparation :
Grate thin onion, throw in a frying pan and flour for about 15 minutes. While you peel the potatoes and cut them into not too large cubes. When the onions are softened but no color is added, add the potato cube and the vegetable juice. Add salt, cover with lid and let it boil for about 20 minutes. Then put it on the fridge until it becomes a creamy cream. Add the pan and the sweet red pepper. Add salt and other vegetable juice if necessary. Put on a saucepan that does not stick, when it has been well warm, discard the pancakes, blend on both sides. Remove excess fat. Divide the broth in equal proportions and in the center of each pot put the pieces of the pan, powdered sweet pepper powder and sprinkle with a little olive oil.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije