Përbërësit për tavë me diametër 24 cm me vrimë në mes ose jo:
130 ml vaj ulliri me shije delikate
4 vezë
200 g sheqer pluhur
140 g miell
40 g kakao e hidhur
20 ml qumësht
1 bustinë sodë për ëmbëlsira (16 g)
Përgatitja:
Ndezim furrën në 180° C.1.Në robot ose me rrahësen elektrike të vezëve, rrahim vezët me sheqerin për 10 minuta. Tani përdorim spatul ose lugë druri për të përzier miellin, kakaon dhe sodën, të cilat i hedhim pjesë-pjesë me sitë. Shtojmë vajin, qumështin dhe i përziejmë edhe këto me kujdes.
2.Hedhim brumin në tavën e lyer me gjalpë e kakao dhe e pjekim afërsisht për 40 minuta ose aq sa, kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër. E heqim nga tava kur të jetë ftohur plotësisht.
No comments:
Post a Comment