Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Çyrek

Çyrek


Buka e pashkës sipas recetës greke. Një lloj buke e ushqyeshme dhe me kalori. E gatuar në mënyrë tradicionale është tepër e shijshme dhe mund të hahet edhe veçmas, edhe e shoqëruar me produkte të tjerë, transmeton shije.al

Përbërësit:

80 ml ujë (ose 1/3 e filxhanit)
5 gr fara kumini
250 gr gjalpë (i butë)
225 gr sheqer (ose 1 filxhan çaji)
1.5 lt qumësht (i ngrohtë)
4 kokërr vezë
15 gr kripë
20 gr maja (e thatë)
9 filxhan çaji miell (qe fryhet vetë)
1/2 lugë çaji erëza(mikse)
pak vaj ulliri
2 kokrra vezë (të kuqe pashke)
25 gr bajame (të prera në feta të holla)
pak gjalpë (për t'u shërbyer)
1 kokërr vezë (për të lyer bukën para se ta fusim në furrë)
pak qumësht (për të lyer bukën para se ta fusim në furrë)


Përgatitja:

Në një tenxhere me pak ujë që vlon hidhni farat e kuminit. Lërini të ziejnë për 2 minuta.

Më pas nxirrini të ftohen dhe spërkatini me pak miell.

Në një tas të madh përzieni gjalpin e butë me sheqerin dhe 1 filxhan qumësht. Gradualisht shtoni dhe vezët një e nga një, duke e përzier masën vazhdimisht derisa ajo të bëhet e butë dhe homogjene.

Në një tas tjetër të vogël shkrini majanë me pak qumësht. Është e rëndësishme që majaja të shkrijë mirë.

Shtoni miellin në tasin e madh, majanë dhe gjithë erëzat që ju duhen. Përziejini mirë përbërësit me një lugë druri. Pasi masa të jetë bërë homogjene dhe jo shumë e butë filloni ta punoni me duar. Sa më shumë ta punoni aq më mirë është.

Lyejeni masën e brumit më një furçë me vaj ulliri dhe lëreni të pushojë për 2 orë. Kur e shihni që brumi ka dyfishuar vëllimin atëherë është gati.

Pasi masa është fryrë punojeni përsëri brumin, për 15 minuta. Lëreni të pushojë për 10 minuta të tjera.

Më pas ndajeni brumin në 6 pjesë. Punojeni secilën prej pjesëve, duke u dhënë formën e cilindrave. Bëjini në formën e një gërsheti dhe vendosini në një vend të ngrohtë duke e lënë bukën të vijë sërish për një orë.

Para se ta fusni brumin në furrë lyejini me vezën e rrahur me pak qumësht. Ajo e shkëlqen dhe e bën më të shijshme bukën e pashkës.

Vendosini 2 vezë të kuqe pashke për atmosferë. Spërkateni me fetat e bajames dhe piqeni në furrë për 45-50 minuta në temperaturën 180°C.


English Version


Passover bread according to the Greek recipe. A kind of nutritious and nutritious bread. Cooked in a traditional way is incredibly delicious and can be eaten separately, and accompanied by other products, transmits shije.al 

Ingredients: 
80 ml of water (or 1/3 of the cup) 5 gr of seeds of cumin 250 gr butter (soft) 225 gr of sugar (or 1 cup of tea) 1.5 lt milk (warm) 4 grain eggs 15 gr of salt 20 gr yeast (dry) 9 cup flour tea (which is blown) 1/2 teaspoon spices (mixes) A little olive oil 2 eggs grains (red carnations) 25 gr almonds (cut into thin slices) A little butter (to be served) 1 egg grain (to squeeze the bread before we put it in the oven) A little milk (to squeeze the bread before we put it in the oven)


Preparation: 
In a pot with a little boiling water pour the cumin seeds. Let them boil for 2 minutes. Then pour out and sprinkle with a little flour. In a large bowl mix the soft butter with sugar and 1 cup of milk. Gradually add the eggs one by one, mixing the mass repeatedly until it becomes soft and homogenous. In a small bowl, melt the yeast with a little milk. It is important that the yeast melts well. Add the flour in the large bowl, the yeast and all the spices you need. Mix the ingredients well with a wooden spoon. Once the measure has become homogenous and not too soft start to work with your hands. The more you work the better it is. Lubricate the amount of dough on a brush with olive oil and allow to rest for 2 hours. When you see that the dough has doubled the volume then it is ready. After the mass is swollen, re-work the dough for 15 minutes. Let it rest for another 10 minutes. Then divide the dough into 6 pieces. Work each of the parts, giving them the shape of the cylinders. Make it into the shape of a braid and put in a warm place, leaving the bread to come back for an hour. Before you put the dough in the oven, lubricate it with the beaten egg with a little milk. It shines and makes the passover bread more delicious. Put 2 red carp eggs for the atmosphere. Sprinkle with almonds and bake in oven for 45-50 minutes at 180 ° C.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije