Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Si te largoni kripen e tepert nga ushqimet !

Truku magjik si të largoni kripën e tepërt nga ushqimet


Me siguri ju ka ndodhur shpesh të gatuani gjellën tuaj të preferuar, por e keni tepruar pak me kripën. Duke mos ditur se çfarë të bëni me të, mund ta keni rikthyer sërish në zjarr duke i shtuar pak ujë, ose e keni hedhur poshtë.

Por, tashmë nuk keni pse të hidhni tutje asnjë gatim, edhe kur keni hedhur në të më shumë kripë seç duhet. Për këtë ju vjen në ndihmë një sekret i vogël, që duhet ta mbani mend gjithmonë.

Qëroni një mollë ose një patate, lajini mirë dhe shtoni në tenxheren me supë apo ndonjë gatim tjetër njërën prej tyre. Kripa shtesë që gjendet të do të absorbohet nga molla ose patatja.

Më pas rikthejeni tenxheren me ushqim në zjarr për rreth 10 minuta. Pas kësaj largojeni nga zjarri, hiqeni mollën ose pataten dhe hidheni tutje. Kjo funksionon më së miri, për çdo rast.


English Version

You've probably often cooked your favorite dish, but you have a little bit of salt. Not knowing what to do with it, you may have returned to the fire by adding a little water or dropping it. But now you do not have to throw any cooking anymore, even when you have thrown in it more salt than you should. That's why a small secret you need to keep in mind. Peel an apple or a potato, treat them well and add to the pot of potato or any other cooking one of them. Additional salt found to be absorbed by apple or potato. Then put the pot back into the fire for about 10 minutes. Then remove it from the fire, remove the apple or potato and throw it away. This works best for any occasion.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije