Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

3 Keshilla per Fillestaret ne Kuzhine

Imazh i ngjashëm

Për të gjithë ju fillestarë në kuzhinë, që sapo keni mësuar të gatuani vetëm një vezë ose diçka tjetër po kaq të thjeshtë, bëni mirë t’ju hidhni një sy këtyre këshillave. Gordon Ramsay ndan disa këshilla dhe truqe të vlefshme për secilin prej jush. Mund t’ju nxjerrin kurdoherë nga situata dhe kaosi që mund të shkaktoni në kuzhinë.

Shtoni kripë në vezë vetëm në kohën e duhur

Sipas Ramsay, ju duhet të shtoni kripë në vezët e fërguara vetëm pasi të keni mbaruar së gatuari ato. Kjo, pasi kriposja që në fillim krijon lagështirë. Koha e duhur për erëza dhe kripë është pikërisht në fund.

Lëreni mishin në temepraturë dhome para se ta gatuani

Nëse dëshironi të skuqni apo të piqni fileto derri për shembull, lëreni fillimisht në temperaturë dhome për disa orë dhe më pas gatuajeni.

Ruani duart nga specat djegës

Herës tjetër që do t’ju duhet të grini speca djegës, shtrydhni në duar pak lëng limoni, sepse ai do të pengojë djegien në gishta dhe duar.

English Version


For all beginners in the kitchen that you just learned to cook just one egg or something else that's so simple, you should take a look at these tips. Gordon Ramsay shares some tips and tricks for each one of you. They can always get you out of the situation and chaos that you can cause in the kitchen. Add salt to the egg just in the right time According to Ramsay, you should add salt to scrambled eggs only after you have finished cooking them. This, since salting from the beginning creates dampness. The right time for spices and salt is just in the end. Leave the meat in the oven before cooking If you want to fry or bake pork, for example, leave it at room temperature for several hours and then cook. Save your hands from chili peppers Next time you need to grill chili peppers, squeeze some lemon juice, because it will prevent burns on your fingers and hands.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije