Dashuria Vjen Nga Stomaku

Loading...

Biskota me Krem Limoni



Çaji i pasdites do të shijojë me siguri më shumë me këto biskota. E nëse ndiheni tepër anglezë, atëherë hiqni çajin dhe mbani biskotat :)

Përbërësit:

200g miell 
200g gjalpë i butë në temperaturë ambienti 
100g niseshte 
100g sheqer pluhur 
6 vezë të ziera – vetëm e verdha 
lëkura e grirë e 1 limoni 
pak kripë
pak uthull 
krem lemon curd

Përgatitja:

1.Në robot përziejmë miellin, gjalpin, niseshtenë, sheqerin pluhur dhe të verdhat e vezëve në thërrime. Shtojmë kripën, lëkurën e grirë të limonit dhe vazhdojmë t’i përziejmë në robot derisa të kemi si rezultat një brumë homogjen. I japim brumit formë të rrumbullakët dhe e lëmë të pushojë të mbuluar me letër plastike për një orë në frigorifer.
2.Pas kësaj kohe, brumin e punojmë pak me dorë mbi një sipërfaqe të sheshtë. E ndajmë më pas në topa të vegjël sa një kokërr arre, i vendosim te tava e furrës e veshur më parë me letër furre, shtypim me gisht çdo biskotë në mes për të krijuar një gropë të vogël dhe të thellë. I lëmë në frigorifer për 30 minuta dhe më pas i pjekim për 12-15 minuta në furrën e ngrohur më parë me 180°.
Kremi lemon curd: 
25g gjalpë
1 vezë 
25g sheqer 
40ml lëng limoni 
lëkura e ¼ limoni e grirë në rende 

Tresim gjalpin në një tenxhere të vogël, shtojmë të gjithë përbërësit e tjerë dhe e lëmë në flakë të ulët duke e përzier pa ndërprerje me rrahësin e vezëve, derisa të trashet. E lëmë të ftohet. Kur biskotat dhe kremi të jenë ftohur plotësisht, i mbushim te gropat e krijuara me pak krem dhe i zbukurojmë me një frutë të freskët.

No comments:

Post a Comment

@gatuajmeshije