Karotat mund t’i përdorni edhe për të bërë një recetë të shijshme keku. Njihuni me përbërësit që ju duhen për të përgatitur këtë recetë të veçantë dhe shumë të thjeshtë njëkohësisht.
Përbërësit:
1 ½ gota vaj2 gota sheqer
4 vezë
2 gota miell
2 lugë çaji pluhur pjekje
3 karota
2 lugë çaji kanellë
1 lugë çaji vanilje
Pak kripë
Për përgatitjen e kremit:
¼ filxhan çaji gjalpë240 gram krem djathi
450 gram sheqer pluhur
Përgatitja:
Rrihni vajin me sheqerin në nëj tas mesatar dhe më pas hidhni në to edhe vezët.Shtoni miellin, sodën e bukës, pak kripë, kanellën, vaniljen dhe karotat e grira në rende. Përziejini mirë derisa të përftoni një përzierje brumi homogjene.
Hidheni brumin në një formë keku dhe vendoseni në furrë.
Piqeni për 35 minuta në temperaturën 176 gradë Celcius.
Ndërkohë, përgatisni kremin për ëmbëlsira. Kombinoni gjalpin dhe kremin e djathit dhe më pas hidhni mbi të edhe sheqerin pluhur. Trazojini mirë.
Largoni kekun nga furra dhe më pas vendosni mbi të një shtresë nga kremi i përgatitur.
English Version
You can also use carrots to make a delicious cake recipe. Meet the ingredients you need to prepare this unique and very simple recipe at the same time.
Ingredients:
1 ½ cups of oil 2 cups of sugar 4 eggs 2 cups of flour 2 teaspoon baking powder 3 carats 2 teaspoon cinnamon 1 teaspoon vanilla tea A little salt
For the preparation of cream:
¼ teaspoon butter 240 grams of cream cheese 450 grams of powdered sugar
Preparation:
Squeeze the sugar oil into the middle bowl and then put the eggs in it. Add flour, breadcrumbs, little salt, cinnamon, vanilla and grated carrots. Mix well until you get a homogeneous mixture. Cast the dough in a cake form and place it in the oven. Boil for 35 minutes at 176 degrees Celsius. Meanwhile, prepare the cream for cakes. Combine butter and cream cheese and then pour powdered sugar on it. Treat yourself well. Remove the cookie from the oven and then put on it a layer of prepared cream.
No comments:
Post a Comment