Pasta ”Al Forno” është një pjatë shumë e shijshme. Përgatitja e saj me djathin Diamond i jep një shije fantastike.
Perberesit:
10 ml vaj ulliri10 gr proshutë e tymosur
250 ml pana
piper
kripë
2 gr moskat
200 gr djathë(Diamond, caprino dhe tartuf)
2 vezë
200 gr makarona (të ziera më parë)
Pergatitja :
Në një tigan shtoni vajin e ullirit dhe proshutën e grirë hollë. Lërini të skuqen për disa minuta dhe më pas shtoni kremin pana, piperin, kripën dhe arrën moskat. Përzieni dhe lëreni për disa minuta derisa të trashet.Në një rende grini djathin dhe më pas shtojeni tek përzierja. Në një tas të vogël rrihni vezët dhe shtojani kremit, përzieni me shpejtësi derisa veza të përthithet.
Me pas shtoni makaronat te cilat i kemi ziere me pare.Perziejini mire te gjitha sebashku pastaj te gjithe masen e vendosni ne tepsi te lyer me pak vaj.
Futeni në furrë për 20 minuta në 200 gradë C derisa te marre ngjyre te arte. Ju bëftë mirë!
English Version
Pasta "Al Forno" is a very delicious dish. Its preparation with Diamond cheese gives it a fantastic flavor.
Ingredients:
10 ml of olive oil 10 gr smoked ham 250 ml pan pepper salt 2 gr of mosquitoes 200 gr cheese (Diamond, caprino and truffle) 2 eggs 200 gr pasta (boiled before)
Preparation :
In a saucepan add olive oil and thin hopped bacon. Let it blend for a few minutes and then add cream to pepper, salt and salt. Mix and leave for a few minutes until it is thick. In a row, grate the cheese and then add to the mix. In a small bowl strike the eggs and add the cream, mix rapidly until the egg is absorbed. Then add the pasta that we had boiled before. Serve well all together, then put all the weight on the baking tray with a little oil. Place in the oven for 20 minutes at 200 degrees C until you get the color of the art. Enjoy your meal!
No comments:
Post a Comment